back

Уряд збільшив фінансування програми «теплих» кредитів у 2017 році

14-07-2017 15:41

12 липня Уряд прийняв рішення перерозподілити частину коштів, передбачених в бюджеті на фінансування Фонду енергоефективності, та спрямувати їх на фінансування програми «теплих» кредитів. Сума виділених коштів склала 300 мільйонів гривень, з яких:

 - близько 260 мільйонів гривень буде надано фізичним особам на утеплення індивідуального житла;

 - майже 10 мільйонів гривень – на заміну котлів;

 - майже 30 мільйонів гривень – на енергоефективні заходи для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів.

– Завдяки цьому рішенню ще як мінімум 65 тисяч родин зможуть скористатися програмою безповоротної фінансової допомоги на утеплення житла та заміну газових котлів, – наголосив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що це довгоочікувана резолюція, за яку боролося Агентство впродовж кількох місяців. Відповідні постанова та розпорядження КМУ, прийняті на засіданні Уряду, розроблено саме Держенергоефективності.

– Додаткове виділення коштів свідчить про підтримку населення у питаннях енергоефективності та підготовки до чергового опалювального сезону. Завдяки програмі родини чимало заощаджують під час проведення енергоефективних заходів, а потім менше сплачують за комунальні послуги. Разом із цим помешкання стають комфортнішими для проживання й навіть зростають у ціні. Але найважливіше, що кожен учасник програми може розраховувати на державну підтримку при утепленні житла, – зауважив Сергій Савчук.

Загалом за весь час дії програми «теплих» кредитів, з жовтня 2014 року і по сьогодні, близько 280 тисяч родин отримали безповоротну фінансову допомогу від Уряду на енергоефективні заходи у розмірі майже півтора мільярди гривень.

Читати також: Уряд дав «зелене» світло на утеплення багатоповерхівок із автономною системою теплопостачання. 

За матеріалами Управління комунікації та зв’язків
з громадськістю
Держенергоефективності

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода