back

Експерти та громадські активісти розповіли журналістам Чернігівщини, як писати про людей з інвалідністю

14-07-2017 15:07

Суспільна думка про людей із соціально вразливих верств населення неоднозначна. Чимало публікацій у засобах масової інформації про осіб з особливими потребами не сприяють формуванню об’єктивного та неупередженого ставлення до них, оскільки інформація подається некоректно, з коментарями, що зачіпають особисті інтереси, тощо.

«Як виготовляти якісні матеріали про людей з інвалідністю» – тема тренінгу, який для представників ЗМІ області організувала Чернігівська міська громадська організація «Юридична клініка «Бона Менте» сьогодні, 14 липня.

Захід проведений у рамках проекту «Формування коректного та неупередженого ставлення до соціально вразливих верств населення через ЗМІ», що реалізується за фінансової підтримки з обласного бюджету на виконання Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада».

Про загальні аспекти українських та міжнародних актів про права людини, зокрема особи з інвалідністю, присутнім розповіли представники громадської організації «МАРТ».

Як краще висвітлювати тему інвалідності, об’єктивно і коректно писати про проблеми людей з обмеженими можливостями, налагоджувати з ними контакт під час інтерв’ю – власним досвідом поділилася з учасниками тренінгу представник Урядової уповноваженої з питань осіб з інвалідністю в напрямку роботи з громадами Олена Павлова.

Крім того, цього дня відбулась підсумкова прес-конференція, під час якої автори даного проекту розповіли про результати його реалізації. Зокрема, координатор проекту Вероніка Рибак презентувала посібник «Формування коректного та неупередженого ставлення до соціально-вразливих верств населення через ЗМІ» з порадами та рекомендаціями для представників медіа, як розповідати про людей з інвалідністю.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода