back

Як покращити якість води, обговорили в «Чернігівводоканалі»

13-07-2017 17:00

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко сьогодні, 13 липня, провів робочу нараду з керівництвом комунального підприємства «Чернігівводоканал». Захід відбувся за участі представників Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації.

Тема розмови — виробнича діяльність підприємства та підготовка до опалювального періоду. Учасники наради розглянули нагальні питання, які потребують вирішення для забезпечення надійної роботи водоканалу, надання споживачам послуг з водопостачання та водовідведення в повному обсязі. Наголошувалося, що наразі важливо вирішувати питання очищення води від заліза. Для цього необхідно будувати спеціальні станції та паралельно активізувати заміну водопровідних мереж, що за час експлуатації практично зносилися. На сьогодні в Чернігові функціонує лише одна станція знезалізнення на водозаборі № 5 «Хімволокно».

— Завдання місцевих органів влади та підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області — забезпечити населення якісною питною водою. Облдержадміністрація готова сприяти вирішенню проблемних питань, — зауважив Сергій Сергієнко.

До слова, «Чернігівводоканал» забезпечує централізоване водопостачання в Чернігові та 8 населених пунктах Чернігівського району. Послуги отримують понад 272 тисячі осіб, 240 бюджетних установ та майже 2300 інших абонентів.

Підприємство має 109 артезіанських свердловин. 68 — у робочому стані, при чому 64 з них експлуатуються більше 15 років. Крім того, третина водопровідних мереж, загальна протяжність яких майже 550 кілометрів, уже відробили свій термін експлуатації та потребують заміни.

Послугами з водовідведення охоплено майже 267 тисяч осіб, 239 бюджетних установ та більш ніж 2100 інших абонентів Чернігова та села Киїнки Чернігівського району. Протяжність каналізаційних мереж — 330,6 кілометра, з них 76% відробили свій термін експлуатації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода