back

Протягом доби ліквідовано 5 пожеж в природних екосистемах

11-07-2017 14:20

Впродовж минулої доби пожежно-рятувальними підрозділами управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідовано 4 пожежі. Вони виникли в природних екологічних системах на території Куликівського, Ріпкинського, Козелецького районів та у Чернігові. Площа, пройдена вогнем, склала понад гектар території. Крім того, у Сновському районі біля села Стара Рудня ліквідовано пожежу торфу. Головною причиною виникнення загорянь послужила необережність громадян у поводженні з вогнем.

Слід зазначити, що з початку року на Чернігівщині через людську недбалість, а також внаслідок випалювання сміття й минулорічних залишків сухої рослинності виникло 606 пожеж в екологічних системах, вогнем пройдено територію понад 1370 гектарів, ще 48 пожеж зареєстровано в житловому секторі громадян.

У зв’язку з цим, рятувальники вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем у побуті, а також при перебуванні у лісових масивах, на відкритих територіях й біля торфовищ. Крім того, наголошують, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає адміністративну відповідальність згідно чинного законодавства.

 

 

За інформацією Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода