back

Інструкторів з особистої безпеки поліцейських підготували на Чернігівщині

10-07-2017 10:55

Днями в Чернігові 15 правоохоронців з різних областей України отримали сертифікати, що підтверджують їхнє право навчати особистій безпеці колег у регіонах. Чотиритижневий курс з особистої безпеки поліцейського проведено на базі тренінгового центру Головного управління Національної поліції України в Чернігівській області.

Навчання стало можливим завдяки двостороннім домовленостям між канадською та українською владою. Співпраця триватиме впродовж трьох років. До слова, Україна стала першою країною, де канадські поліцейські проводять такі навчання.

Якщо поліцейські навчені, то й роботу вони виконуватимуть на високому рівні. Це дуже важливо, адже поліцейський, насамперед, служить українському народу. Це був дуже важкий курс, але канадські та українські інструктори підтвердили, що курсанти успішно впоралися, — зазначив керівник канадської місії Хілтон Смі під час вручення сертифікатів.

Канадські колеги у своєму арсеналі мають декілька курсів, які вони адаптували під українські реалії. Задля цього працювала робоча група у складі спеціалістів української поліції та канадських тренерів.

За програмою поліцейські пройшли чотири етапи. Кожного тижня курсанти складали іспити, які давали можливість переходити до нового рівня навчання. На заключному етапі вони вже пробували себе в ролі інструкторів.

До речі, раніше поліція Чернігівщини співпрацювала з естонськими колегами. В результаті першої міжнародної співпраці в тренінговому центрі ГУНП у Чернігівській області значно покращилась матеріально-технічна база. Тож це стало одним із факторів на користь Чернігова при виборі канадськими колегами майданчика для навчання.

— У канадців вже є плани продовжувати навчання інструкторів з особистої безпеки саме в Чернігові. З такою пропозицією вони звертатимуться до керівництва Нацполіції України. В нашому центрі умови максимально наближені до бойових, є спортзали, мультимедійні дошки для теоретичного навчання тощо. Канадці готові докласти зусиль, щоб центр став ще кращим, адже вони зацікавлені в майбутньому навчати одразу по декілька груп поліцейських, — зауважив заступник начальника ГУНП України в області Олександр Потапенко.

Поліцейський Ігор Юрій з Одеської області попри те, що має певний стаж та навіть сам навчав працівників патрульної поліції, був задоволений програмою, запропонованою канадцями:

— Це були сценарії, які в навчальній обстановці дають змогу реально оцінити, як потрібно поводитися. На жаль, раніше в Україні таких курсів ніхто не проходив. Без таких методик працювати важко. Канадці вклали в нас душу, підходили до навчання з гумором та досвідом одночасно. Насамперед, цей курс буде корисний працівникам патрульної поліції, групам швидкого реагування, тактичним групам, оперативним співробітникам та дільничним офіцерам поліції.

Наразі в Нацполіції є вакантні посади інструкторів з особистої безпеки поліцейських (у Чернігівській області — таких посад вісім). Проте займати їх можуть виключно сертифіковані спеціалісти. Обіцяють, що їхня заробітна плата сягатиме 12 тисяч гривень.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за матеріалами Сектору комунікації
Головного управління
Національної поліції України в Чернігівській області

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода