back

Президент та Генеральний секретар ООН обговорили можливість посилення залучення Організації до врегулювання ситуації на Донбасі

10-07-2017 07:46

Президент Петро Порошенко та Генеральний секретар ООН Антониу Гуттеріш під час переговорів приділили окрему увагу ситуації в окремих окупованих районах Донецької і Луганської областей, а також порушенню прав людини в тимчасово окупованому Росією Криму. Також сторони обговорили можливість посилення залучення Організації до врегулювання ситуації.

«Відбувся відвертий обмін думками щодо можливих шляхів посилення залучення Організації до врегулювання ситуації на Донбасі, особливо в гуманітарному вимірі», - повідомив Глава Української держави під час зустрічі з журналістами за результатами зустрічі з Генсеком ООН.

Президент подякував Генеральному секретарю за ту рішучу увагу, яку приділяє він особисто і на посаді Генерального секретаря, і на попередній посаді, цьому питанню. «Він дуже добре обізнаний, надавав і надає нам рішучу підтримку в гуманітарному вимірі в реалізації відповідних проектів технічної допомоги», - констатував Петро Порошенко.

Глава держави з прикрістю зауважив, що мають місце випадки, коли так само, як і від української допомоги, яку ми завжди готові надавати українцям на окупованій території, проросійські ватажки відмовляються і від підтримки, від конвоїв Міжнародного Комітету Червоного Хреста, ООН, країн західної Європи і США.

«Але все таки, в наслідок цих узгоджених дій, завдяки ООН, більше 2 млн 600 тисяч наших громадян, які постраждали в наслідок російської агресії, зараз отримують чи отримували відповідну допомогу через програми ООН», - зазначив Президент.

В свою чергу, Генеральний секретар ООН висловив свою солідарність українцям, які страждають внаслідок подій останніх трьох років. «Українці мають право жити в мирі і процвітанні. Їх право на незалежність, суверенітет та територіальну цілісність має повністю дотримуватися», - наголосив Антоніу Гутерріш.

Генеральний секретар ООН особливо підкреслив необхідність дотримання режиму повного припинення вогню. Він висловив повну підтримку роботі Нормандського формату та ОБСЄ задля пришвидшення мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

«Ситуація в Україні постійно знаходиться на порядку денному ООН. Про неї ніхто не забув», - підкреслив очільник ООН та наголосив, що він буде робити усе можливе задля забезпечення миру в Україні.

Антоніу Гуттеріш зазначив, що ООН і надалі буде продовжувати свою діяльність щодо гуманітарної допомоги постраждалим внаслідок російської агресії на Сході.

Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода