back

Акція «Запобігти! Врятувати! Допомогти!». Цього разу для відпочиваючих центру «Електронік»

06-07-2017 15:30

Фахівці управління ДСНС України у Чернігівській області продовжують проводити профілактичні заходи для дітей.

Так, учора, 5 липня, відбулася Акція «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» для дітей, що відпочивають у дитячому оздоровчому центрі «Електронік» (село Снов'янка, Чернігівського району). Вона спрямована на ознайомлення дітей та молоді з роботою оперативних та рятувальних служб. Рятувальники навчали правильно діяти у різних небезпечних ситуаціях та акцентували на важливості недопущення їх виникнення.

Фахівці відділення пожежно-рятувальних робіт, груп піротехнічних робіт та підводного розмінування за допомогою макетів і спецобладнання показали основні причини пожеж і надзвичайних подій, навчили першочерговим діям у разі виникнення загорянь, виявлення вибухонебезпечних предметів і речовин. Також співробітники Служби порятунку «101» ознайомили дітей із оснащенням й характеристиками пожежно-рятувальної та спеціальної техніки. Діти мали змогу попрацювати із міношукачами, приміряти бронежилет та водолазний костюм, а також водяним струменем загасити умовну пожежу. Фахівці ж мобільного навчально-консультаційного пункту ознайомили з індивідуальними засобами захисту та їх характеристиками.

Правоохоронці Національної поліції в області та спеціалісти центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф нагадали правила безпеки на дорозі, а також алгоритм проведення реанімаційних дій із постраждалими у надзвичайних ситуаціях.

Цікавими були показові виступи кінологів та їхніх вихованців прикордонного загону. Службові собаки затримували зловмисників, виявляли вибухонебезпечні предмети, зброю та наркотичні речовини.

У ході проведення пізнавальної акції організатори підвели підсумки конкурсу «Малюнок з безпеки життєдіяльності». Переможці отримали грамоти.

Приємним подарунком для рятувальників став дитячий концерт.

 

 

За інформацією Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода