back

Житлові субсидії: про що мають знати їх отримувачі

04-07-2017 16:03

На кінець опалювального сезону в області отримували субсидію понад 235 тисяч домогосподарств. Без їх додаткового звернення управління соціального захисту населення автоматично мають здійснити перерахунок субсидій на наступний термін. Так, на початок липня житлові субсидії вже перепризначено 35,6 тисячі сімей.

Крім того, органи соцзахисту наразі здійснюють прийом заяв від субсидіантів на проведення монетизації невикористаних сум субсидій, наданих для відшкодування витрат на оплату послуг з електропостачання та газопостачання для індивідуального опалення. Із заявами до управлінь соціального захисту населення для отримання компенсації звернулися 9,3 тисячі отримувачів. Нагадаємо, що відповідно до змін в Порядку призначення та надання субсидій, які передбачені постановою КМУ від 26 квітня 2017 року, такі заяви подаються до місцевого управління соціального захисту населення до 1 вересня.

Читати також: Хочеш отримати кошти за невикористану субсидію? Подай заяву в органи соцзахисту

Крім того, отримувачі субсидій мають враховувати, що відповідно до нового порядку субсидіанти, які отримали від місцевого управління соцзахисту повідомлення про прострочену двомісячну заборгованість і протягом двох місяців з дати інформування не врегулювали це питання, можуть залишитись без державної допомоги. Суттєво, що наявність боргу позбавляє права на отримання субсидії в цілому, а не лише на певну послугу, по якій є заборгованість.

Так, зокрема, за даними ТОВ «Чернігівгаз Збут», більше третини отримувачів субсидій в області — 82 тисячі домогосподарств — мають борги за газ у сумі 60 мільйонів гривень.

Заборгованість може з`явитися, якщо людина не сплатила послугу за травень, або споживала більше за надані соціальні норми і не доплачувала цієї різниці, або заборгованість існувала ще до початку опалювального сезону 2016-2017 років і не була погашена впродовж зими, — пояснив директор «Чернігівгаз Збуту» Іван Луста. — Радимо не зволікати і сплатити борг, а в разі необхідності звертатися за консультаціями до центрів обслуговування клієнтів газової компанії.

До речі, у Чернігові Центр обслуговування клієнтів знаходиться за адресою:  проспект Перемоги, 108-а.

 

За інформацією Департаменту соціального захисту
населення Чернігівської облдержадміністрації
та ТОВ «Чернігівгаз Збут»


 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода