back

«Вони наближали незалежність»: творчий вечір з нагоди ювілею Валерія Сарани

28-06-2017 08:24

Чернігівська громада урочисто й зворушливо відзначила 70-річчя від дня народження державного та культурно-громадського діяча, засновника й активного учасника Чернігівського осередку Народного руху України Валерія Сарани. Свято відбулося днями в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм у рамках творчого проекту «Вони наближали незалежність».

Відомий чернігівський рухівець завжди був на ключових постах у розбудові України. Він активно співпрацював з лідерами національного відродження — Левком Лук’яненком та В’ячеславом Чорноволом і сприяв тому, що на грудневому референдумі 1991 року Чернігівщина майже одностайно підтримала Незалежність України. З 1992 року Валерій Сарана працював заступником представника Президента України в Чернігівській області з гуманітарних питань, в облдержадміністрації керував питаннями культури, освіти та соціального захисту населення, працював також в адміністрації Президента України. Потім керував Національним історико-архітектурним заповідником «Чернігів стародавній» та музеєм «Героїв Крут».

Валерій Сарана нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, відзнаками Президента та Премʼєр-міністра України, Верховної Ради, ОДА та обласної ради. Має кілька церковних орденів.

Зі святом ювіляра привітали керівники області, громадські діячі та колеги. Подарунком від обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм стала концертна програма.

 За інформацією Департаменту культури і туризму,
національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода