back

Правила поводження з невідомими предметами та безпека на воді. У полі зору рятувальників – і дорослі, і діти

21-06-2017 16:36

Учора, 20 червня, фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення управління ДСНС України в області провели інформаційно-пізнавальний захід для дітей з військово-спортивного наметового табору «Я – українець!», який організовано на веслувально-спортивній базі на березі Десни в Чернігові.

Рятувальники, використовуючи наочні макети боєприпасів, ознайомили учасників табору з основними заходами при виявленні вибухонебезпечних і підозрілих предметів та наслідками необережного поводження з ними. Крім того, йшлося про роботу піротехніків по знешкодженню вибухонебезпечних засобів як на території Чернігівщини, так і в зоні проведення антитерористичної операції.

Усі учасники заходу змогли приміряти бронежилет, попрацювати з міношукачем та іншими спецзасобами.

Особлуву увагу дітей привернули показові виступи інструктора службового собаківництва пошуково-рятувального відділення та його чотирилапого вихованця. Рятувальник розповів дітям про роботу з порятунку людей під час обвалів будівель, вибухів та пожеж. Кінолог разом із собакою провели пошук та виявили умовного постраждалого.

Подібні освітньо-профілактичні заходи спеціалісти управління ДСНС проводять регулярно. Так, днями рятувальники здійснили чергову рейдову перевірку місць масового відпочинку жителів обласного центру біля річки Десна та нагадали громадянам основні правила безпеки на воді.

Наголошувалося, що нехтування елементарних правил поводження біля водойм, зокрема купання в нетверезому стані, в необладнаних та невідомих місцях, можуть призвести до трагічних наслідків.

Фахівці ДСНС також продемонстрували прийоми рятування потопаючого та нагадали батькам, котрі відпочивали з дітьми, про необхідність навчання малюків правилам поведінки біля водойм. Головне ж – дорослі повинні слідкувати за розвагами дітей і не залишати їх без нагляду.

Слід зазначити, що в області визначено 49 місць відпочинку біля водойм, які відповідають вимогам безпеки. Проте, досить багато мешканців краю і гостей області відпочиває на стихійних пляжах біля річок, озер, які не відповідають жодним вимогам безпеки. Сумна статистика свідчить, що з початку року на водоймах Чернігівщини вже потонуло 15 людей.

 

 

За інформацією Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода