back

Вибір майбутньої професії під час літнього відпочинку

21-06-2017 09:20

Літні канікули — не привід для припинення профорієнтаційної роботи. Так вважають у службі зайнятості, і тому влітку місцем зустрічі з дітьми стають дитячі заклади оздоровлення та санаторії області.

Під час відпочинку методи профорієнтаційної роботи дещо відрізняються від уже традиційних профорієнтаційних уроків у школах. У невимушеній атмосфері фахівці служби зайнятості спонукають учнівську молодь замислитися над питаннями: «Хто я?», «Що я вмію?», «Ким я стану?», «Як знайти головну справу свого життя?». Відшукати правильну відповідь допомагають тематичні ігри, конкурси, змагання, загадки. Зокрема, продемонструвати ерудицію та кмітливість і похизуватися обізнаністю в світі професій можна у вікторинах «Вгадай професію», «Абетка професій», «Професія чи посада», а от у конкурсі малюнків на асфальті «Професія моєї мрії» доведеться проявити ще й творчі та художні здібності.

Крім того, під час таких зустрічей діти мають змогу пройти профдіагностичне тестування на визначення професійних здібностей та нахилів.

Загалом цього літа планується провести понад 30 виїзних заходів служби зайнятості в дитячих оздоровчих закладах та санаторіях.

Фахівці служби зайнятості переконані: оскільки враження від відпочинку залишаються назавжди в дитячій пам’яті, то й отримані знання також мають запам’ятатись і стати кроком до правильного рішення у виборі майбутньої професії.

 

 

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода