back

«Нетлінне “Слово...”»: свято у колисці Київської Русі

19-06-2017 11:55

Цими вихідними в Новгород-Сіверському відбулося традиційне Міжнародне літературно-мистецьке свято «Нетлінне “Слово...”». Серед учасників – історики та дослідники, артисти і митці, а також люди, небайдужі до історії рідного краю, зокрема доби часів Київської Русі.

Долучилися до заходу і представники влади – заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери Сергій Журман, Новгород-Сіверський міський голова Олег Бондаренко. Також завітав на свято відомий письменник, член Національної спілки письменників України Юрій Сбітнєв.

Розпочалося літературно-мистецьке свято із покладання квітів до пам’ятника Жертвам нацизму.

На території архітектурного комплексу Спасо-Преображенського монастиря для гостей розгорнулась яскрава історична вокально-хореографічна композиція, яка створила атмосферу часів Київської Русі. Лунали українські народні пісні у виконанні артистів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

У музеї «Слово о полку Ігоревім» учасники заходу оглянули тематичні виставки археологічних пам’яток, стародавніх ікон, стародруків, обладунків воїнів, а також нову експозицію «”Слово..” в монументальному мистецтві та графіці».

Продовжилася програма на території міського парку імені Т.Г. Шевченка, де відбулися концертна програма та огляд виставки майстрів народної творчості та промислових підприємств Новгород-Сіверського району.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять загиблих героїв у зоні АТО. До слова, цьогоріч у травні під час виїзного засідання координаційної ради з національно-патріотичного виховання при ОДА матері загиблих разом з представниками влади та громадськості висадили у центральному парку міста молоді дубки на знак пам’яті про загиблих бійців з Новгород-Сіверщини.

Читати також: Як любити Батьківщину – знає молодь Новгород-Сіверщини

Новгород-Сіверська земля є духовною основою та осередком генетичної пам’яті нашого народу. Розбудовуючи свою країну, маємо памятати, що ми – українці, а значить, сила духу та любов до Батьківщини у нас в крові, – наголосила Наталія Романова на відкритті літературно-мистецького заходу.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода