back

Як організувати ефективну систему захисту населення в ОТГ, дізнавалися голови громад

14-06-2017 10:07

При реформуванні адміністративно-територіального устрою важливо побудувати дієву систему захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій. Тож днями у Чернігівському відокремленому підрозділі Центру розвитку місцевого самоврядування відбувся семінар з питань організації та створення на місцях відповідних систем захисту населення для голів ОТГ області.

Організаторами заходу виступили Управління ДСНС України в області та Центр розвитку місцевого самоврядування за участі Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА і навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області.

Під час семінару обговорили основні етапи побудови системи цивільного захисту на місцях, зокрема створення структурного підрозділу у сфері цивільного захисту, комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, а також місцевих пожежно-рятувальних команд.

Представники Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА і навчально-методичного центру цивільного захисту провели з головами громад заняття щодо організації на місцях заходів цивільного захисту з урахуванням особливостей географічно-кліматичного розташування та характерних для громад надзвичайних ситуацій.

Також учасники зібрання отримали екземпляри «Практичного порадника з реалізації основних заходів цивільного захисту в умовах реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні».

 

 

За інформацією Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода