back

Володимир Гройсман: я хочу діалогу, бо розуміння проблем допомагає приймати рішення на користь Україні

08-06-2017 17:28

У діалозі з керівниками підприємств легкої промисловості, які зібралися сьогодні в Чернігові, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман детально з’ясовував проблеми, які заважають більш інтенсивному розвиткові галузі.

За інформацією голови правління асоціації «Укрлегпром» Тетяни Ізовіт, у цій сфері діє близько 2,7 тисячі підприємств, де працюють більше 80 тисяч людей. З 2012 року підприємства галузі втрачали темпи розвитку, а кількість зайнятого на них населення зменшувалась.

Позитивних змін вдалося досягти лише минулого року — обсяги виробництва галузі склали 102,2%. Зберігається ця тенденція і цьогоріч.

Проте й зараз існує в роботі легкої промисловості низка проблем, які стримують її подальший розвиток. Про них і говорили учасники форуму з Прем’єр-міністром.

Серед найбільш актуальних називали питання впровадження європейських стандартів виробництва, створення конкурентного середовища на рівних для всіх видів підприємств умовах, мінімізація зарегульованості ведення бізнесу, зменшення кількості контролюючих органів тощо.

Відповідаючи на поставлені виробничниками запитання, Володимир Гройсман запевнив, що Україна є цілком конкурентоздатною у багатьох галузях, і легка промисловість — у їх числі. Тому економічне зростання держави — основний пріоритет нинішнього Уряду.

Для забезпечення позитивної динаміки потрібно прийняти кілька системних рішень: про доступ підприємств до кредитних ресурсів, які можна було б спрямувати на модернізацію виробництва; про реструктуризацію на термін до 36 місяців сплати ПДВ при ввезенні обладнання; про зменшення повноважень, а то й ліквідацію так званих «економічних силовиків». Крім того, в Україні потрібно відновити виконавчу керованість та здолати інституційну (кадрову) слабкість, яка відчувається на всіх рівнях — від робітників до урядовців.

Володимир Гройсман запевнив, що значна частина озвучених на форумі питань вже на фінальній стадії розв’язання. Тож незабаром українська економіка отримає новий поштовх для розвитку.

Україна має колосальний економічний потенціал, а використовує сьогодні менше його п’ятої частини. Ми маємо запровадити таку інвестиційну політику, яка б максимально стимулювала економічне зростання України, — наголосив Прем’єр-міністр.

Участь у форумі взяли також Президент Української спілки промисловців та підприємців Анатолій Кінах, голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, інші офіційні особи та керівники провідних підприємств легкої промисловості.

 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода