back

Держпродспоживслужба області підбила проміжні підсумки роботи

01-06-2017 16:55

30 травня 2017 року у Чернігові відбулася нарада Головного управління Держпродспоживслужби в області. Мета зборів – підбиття підсумків роботи служби за перший квартал 2017 року. Для цього, під головуванням в.о. начальника служби на Чернігівщині Сергія Чаплієва забралися керівники структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, в.о. начальників управлінь в районах і містах, начальники районних та міської державних лікарень ветеринарної медицини, директори державних лабораторій ветеринарної медицини. Також на нараду було запрошено голову Чернігівської обласної державної адміністрації Валерія Куліча та голову Тристоронньої соціально-економічної ради на територіальному рівні Олександра Панченка.

Особливу увагу у своєму виступі Сергій Чаплієв приділив перебігу реформуванню служби, а також питанню відкритості роботи територіальних підрозділів і якості роботи зі зверненнями громадян: «Ми повинні зрозуміти, що саме захист громадянина – найважливіша мета нашої роботи, тому вкрай необхідно забути про формальний підхід до звернень громадян. Зокрема відписки, завдяки яким з’являється недовіра до служби серед громадян – зовсім неприпустиме явище».

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації, звертаючись до працівників служби, зокрема, зазначив: «Попри тривале організаційне становлення, розширення повноважень та потребу у зміні цілої низки законодавчих та нормативно-правових актів – Держпродспоживслужба в області чітко виконує визначені функції та повноваження, напрацьовує досвід, забезпечує постійну співпрацю та інформаційно-методичний супровід суб’єктів господарювання». Також Валерій Куліч закцентував увагу присутніх на тому, що в контексті децентралізації влади, все більше господарських функцій перебирає на себе місцеве самоврядування, а державна влада, в свою чергу, концентрує зусилля на реалізації комплексних системних задач. Серед яких безпека – як кордонів, так і продовольча – захист споживачів».

Під час зібрання було розглянуто ряд питань, які стосуються дотримання санітарного законодавства, зокрема необхідності забезпечення належних умов для перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку, попередження спалахів гострих кишкових інфекційних хвороб та харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій під час підготовки та проведення оздоровчого сезону 2017 року.

Учасники наради також дійшли згоди щодо необхідності проведення активнішої інформаційно-роз’яснювальної роботи з операторами ринку стосовно провадження системи HACCP на потужностях, які провадять діяльність з харчовими продуктами. Було прийнято рішення посилити якість моніторингу з питань забезпечення сільгоспвиробників засобами захисту рослин відповідно до фітосанітарного стану та координацію роботи з місцевими адміністраціями.

Керівники структурних підрозділів презентували свої звіти та визначили проблемні питання, які потрібно розв’язувати найближчим часом. Через заборону планових перевірок з’явилася проблема майже відсутності інформації про порушення. Тому було зазначено, що тільки разом з громадськістю можлива конструктивна робота по запобіганню порушень.

Голова Тристоронньої соціально-економічної ради на територіальному рівні Олександр Панченко зазначив: «В умовах упровадження в Україні реформи агропромислового комплексу, децентралізації влади і розвитку сільських територій – особливого значення набуло формування і розвиток ефективного соціального діалогу у сфері управління Держпродспоживслужби та її територіальних органів. Це надасть можливість максимального залучення роботодавців та застрахованих осіб до формування і реалізації державної політики в зазначеній сфері.

Закон України «Про соціальний діалог в Україні» передбачає проведення соціального діалогу шляхом утворення на територіальному рівні тристоронніх або двосторонніх органів соціального діалогу – за спільним рішенням сторін відповідного рівня.

На цій підставі 24 квітня 2017 року на Установчих зборах представники сторін соціального діалогу на територіальному рівні було досягнуто консенсусне рішення про утворення Тристоронньої соціально-економічної ради, як органу соціального діалогу в сфері управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області – терміном на 6 років, підписано відповідну Угоду про утворення ТСЕР та затверджене Положення про ТСЕР.

До складу ТСЕР увійшли представники, власне, Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та репрезентативних суб’єктів сторони роботодавців – Обласного об’єднання організацій роботодавців «Федерація роботодавців Чернігівщини» і профспілкової сторони – Територіального форуму профспілкових організацій Чернігівської області.

Відповідно до політики Уряду, Закону України «Про соціальний діалог в Україні», Генеральної угоди – метою діяльності ТСЕР є здійснення дорадчих, консультативних та узгоджувальних функцій, шляхом вироблення пропозицій і рекомендацій з урахуванням інтересів сторін щодо особливостей реалізації на території Чернігівської області:

– галузевих програм економічного та соціального розвитку, інших нормативно-правових актів, що стосуються регулювання економічних і соціально-трудових відносин суб’єктів соціального діалогу у сфері діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області на територіальному рівні;

– оплати праці працівників галузі, забезпечення гідних умов праці та регулювання соціально-економічних питань галузі на територіальному рівні;

– створення сприятливого середовища для ефективної діяльності підприємств галузі в Чернігівській області;

– інших питань, що відносяться до компетенції Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, які Сторони вважають значущими і вирішення яких істотно впливає на розвиток галузі.»

Наступним кроком після тривалого обговорення проблемних питань, в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, стало визначення пріоритетних напрямків роботи та завдання на ІІ квартал 2017 року.

Заслухавши та обговоривши доповіді керівників структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області за підсумками роботи служби у I кварталі 2017 року та актуальні поточні питання, було прийнято низку рішень,а також визначено відповідальних та терміни проведення заходів.




Прес-служба облдержадміністрації

за повідомелнням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода