back

Рятувальники вчать, як протидіяти лісовим пожежам

25-05-2017 14:24

Напередодні літнього періоду громадяни активно вирушають на відпочинок у парки та лісові масиви. На жаль, головною причиною виникнення пожеж в екосистемах залишається необережність громадян у поводженні з вогнем. Саме тому у весняно-літній період рятувальники посилюють профілактичну роботу з населенням, а також проводять тактико-спеціальні навчання з гасіння лісових загорянь.

Так, 24 травня на території Сосницького лісництва ДП «Сосницярайагролісгосп», що на Чернігівщині, в лісовому масиві відбулися чергові тренування.

Основні завдання навчання – відпрацювання взаємодії між пожежно-рятувальними підрозділами i спецслужбами Сосницького району, перевірка готовності особового складу й пожежно-рятувальної техніки ДСНС та працівників лісового господарства щодо дій у випадку виникнення пожеж в природних екосистемах.

Згідно з тактичним задумом, через необережне поводження з вогнем людей, які відпочивали в лісі та не загасили багаття, виникло загоряння сухої трави. Через сильний вітер та засушливу погоду існувала загроза поширення полум’я на значну площу.

До місця пожежі прибули працівники лісгоспу з ранцевими оприскувачами і «хлопавками» та розпочали гасіння. Вже за кілька хвилин до місця виклику приїхали вогреборці з Державного пожежно-рятувального поста з райцентру. Після встановлення пожежного автомобіля на вододжерело – оперативне розгортання та подача стволів на гасіння пожежі.

Усього в навчаннях взяли участь 12 чоловік особового складу та 3 одиниці спеціальної техніки.

 

 

За інформацією Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода