back

Кіптівська ОТГ і USAID: пілотний проект з організації землеустрою

23-05-2017 16:35

Перший в Україні та приклад для запровадження в інших об’єднаних територіальних громадах. Мова йде про пілотний проект «Організація землеустрою в умовах децентралізації та впровадження стратегій економічного розвитку» в Кіптівській об’єднаній територіальній громаді. Протокол про його реалізацію вчора, 22 травня, підписала Кіптівська ОТГ з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

У прес-конференції, що відбулася з цього приводу, взяли участь директор Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Міністерства аграрної політики та продовольства України Андрій Стефанович, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, народний депутат України, член Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України Валерій Давиденко, заступник керівника Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Іван Фурсенко, директор проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» Патрік Рейдер.

Інформація щодо кількості та якості землі, план раціонального використання з дотриманням природоохоронних вимог та потреб громади, підвищення ефективності використання ресурсів та формування фонду земель комунальної власності — все це матиме Кіптівська ОТГ за умови реалізації проекту.

— Якщо хочеш рухатися вперед — треба йти до людей і шукати однодумців, — переконаний голова Кіптівської об’єднаної територіальноїгромади Володимир Кучма.

Такий пошук привів голову ОТГ до Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад і представництва USAID.

За словами Патріка Рейдера, проект реалізується для забезпечення кращих умов проживання людей та створення нових робочих місць.

Пряма мова:

— Виживе та громада, яка матиме досвідченого керівника. Кіптівська ОТГ вже має такого лідера, що дає їй успішно розвиватися, —зауважив Леонід Сахневич.

Учасники заходу говорили про розвиток сільських територій в умовах децентралізації, що дозволяє знаходити професіоналів на місцях. Акцентували і на земельних ресурсах, які є основою розвитку сільської економіки та важливою складовою наповнення бюджету. Не лише ефективне їх використання, а й збереження родючості — фундамент стабільного соціально-економічного розвитку громад.

Детальніше у відеоролику:

 

За матеріалами філії НТКУ «Чернігівська регіональна дирекція»

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода