back

Військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»): відродження козацьких традицій

23-05-2017 11:25

Тридцять три рої-переможці з районів та міст Чернігівщини днями зібралися на базі дитячого табору «Юний турист», що в Количівці Чернігівського району, для участі в ІІ (обласному) етапі гри Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Вже традиційно щороку учні шкіл області облаштовують тут наметове містечко. Для них передбачені командні ігри військово-спортивного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування.

Привітати учасників цьогорічних змагань та побажати їм успішної гри на відкриття заходу завітали член Ради з питань національної єдності при Президентові України, директор Міжнародної благодійної установи «Центр національного відродження» Тарас Рондзістий, начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, голова обласного штабу гри «Сокіл» («Джура») Микола Конопацький, головний спеціаліст Північного міжрегіонального сектору державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Альберт Черешко.

До заходу також долучилися представники громадської організації «Єдина родина Чернігівщини».

Всі бажали учасникам змагань якнайкраще продемонструвати свої фізичні здібності та знання української історії, бути достойними наслідувачами козацьких традицій і бойового козацького духу.

На добрі справи й успішну гру благословив юних соколят клірик Собору Святої великомучениці Катерини Української Православної Церкви Київського патріархату Отець Миколай.

На відкритті заходу разом з ройовими урочисту ватру запалив учасник АТО Олександр Василенко, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Для роїв провели спеціальні тренінги на формування командної взаємодії, підсумком чого стало виготовлення різнобарвної карти чернігівської області «Джура єднає». Також відбувся патріотичний захід «Хоробрі серця» та мистецький вечір «Ми таланти твої, Україно!».

До речі, гра триватиме до 25 травня. За її підсумками буде визначено команду, яка представлятиме Чернігівщину на всеукраїнському етапі.

 

За інформацією Управління освіти і науки
 Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода