back

Вишиванки в день народження для найменших жителів Чернігівщини

18-05-2017 17:57

Для кожного українця вишиванка – це не просто одяг, а своєрідний символ єдності, оберіг. Особливими вишиванки стали сьогодні для чотирьох мам, новонароджені діти яких у свій перший день життя стали учасниками всеукраїнської акції «Народжені у вишиванках». Національний одяг отримали у подарунок двоє хлопчиків і двоє дівчаток у Чернігівському пологовому будинку.

Привітала породіль заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова:

Нехай це українське вбрання завжди нагадує його маленьким власникам про єдність нашого народу, його унікальність, змалечку прививає любов до України.

До речі, «власниками» одразу двох подарунків стала родина військового із Десни – у сім’ї народилася двійня.

Ця акція спрямована на те, щоб мами і дітки відчували генетичний зв'язок із своїм народом, продовжували вишиванкову традицію і надалі. Ми ж сподіваємося, що ці вишиванки стануть оберегами для родин, в яких народилися справжні патріоти своєї країни, – акцентувала директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш.

Як зазначила координатор проекту «Безкоштовні курси української мови» в Чернігові Людмила Зіневич, у кожної родини були свої вишиванкові коди, у кожного роду – своя символіка. У подарованих сьогодні вишиванках використали загальну символіку в національних кольорах – жовтому і блакитному.

 

Також Наталія Романова оглянула пологові зали медзакладу, що укомплектовані необхідним сучасним обладнанням для надання висококваліфікованої допомоги матері та дитині.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода