back

Профілактика правопорушень серед молоді — актуальне питання сьогодення

17-05-2017 17:56

Чергове засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення відбулося сьогодні, 17 квітня, під головуванням начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олега Трейтяка.

— Актуальним на сьогоднішній день залишається питання підвищення рівня правової культури населення. Підвищити правову обізнаність громадян та надати якісну правову допомогу — основні завдання нашої роботи — зауважив Олег Трейтяк.

Зокрема, члени міжвідомчої ради обговорили стан профілактики кримінальних та адміністративних правопорушень серед дітей.

Сьогодні актуально виступає проблема зростання правопорушень серед молоді  — зауважила начальник відділу ювенальної провенції управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції в області Ольга Панкратова. Вона зазначила, що профільними інспекторами постійно проводяться заходи щодо профілактики таких правопорушень. На жаль, з початку 2017 року більше трьохсот дорослих осіб притягнуто до відповідальності за невиконання обов’язку по догляду за неповнолітніми дітьми.

Про участь науково-педагогічних працівників, курсантів та студентів Академії Державної пенітенціарної служби в реалізації програми «Вибір – 10» (профілактика наркоманії, ВІЛ, СНІДу та злочинності серед неповнолітніх) доповів її координатор Валерій Рябуха. За його словами, реалізація програми розпочалась у 2010–му році. На сьогодні відповідні заняття проводилися в 26 чернігівських школах. Такі тренінги проходили й у виправних колоніях для неповнолітніх. Серед головних задач програми — навчити дитину приймати свідомі рішення в інтересах власного майбутнього.

Також на засіданні говорили про найбільш поширені порушення законодавства з боку роботодавців. Зокрема це – трудові відносини без оформлення трудового договору, встановлення неповного робочого часу чи укладання договорів цивільно-правового характеру тощо. Загалом в області зарплата виплачується своєчасно і в належному обсязі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю облдержадміністрації

 

 

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода