back

«Місто професій» і «Золотий дракон» – для зростання успішної і здорової чернігівської молоді

15-05-2017 11:50

Одразу два масові заходи, організовані Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, відбулися цієї суботи у Чернігові. До Національного профорієнтаційного проекту «Місто професій» та обласних змагань із веслування «Золотий дракон» долучилися сотні дітей, педагоги, владці та почесні гості.

Національний профорієнтаційний проект «Місто професій» – у Чернігові

Імпровізоване містечко розгорнулося 13 травня у Чернігівському центральному парку культури і відпочинку. При вході кожна дитина віком від 2-х до 17-ти років, отримавши «паспорт» і карту професій, мала можливість «влаштуватися на роботу». Рятувальник, пожежний, кінолог, вибухотехнік, інспектор ДАІ, лікар, соціальний працівник, криміналіст та інші напрямки роботи, в яких працювали учасники.

Діти мали змогу за допомогою пожежного ствола влучити струменем води у ціль, вогнегасником загасити справжнє полум’я, приміряти каски, бронежилети, захисні костюми, бойовий одяг, попрацювати з міношукачем, посидіти за кермом оперативно-рятувальної техніки.

Допомогу постраждалим у дорожньо-транспортній пригоді на практиці продемонстрували рятувальники аварійно-рятувальної частини. Спеціалісти відділу психологічного забезпечення та соціально-гуманітарної роботи, представники навчально-методичного центру цивільного захисту й безпеки життєдіяльності провели різноманітні конкурси малюнків, пізнавальні бесіди про дотримання заходів безпеки життєдіяльності у побуті та під час дозвілля, а також практичні тренінги зі зниження стресових факторів у надзвичайних ситуаціях. Молодь ознайомили з індивідуальними засобами захисту органів дихання і зору від небезпечних факторів під час пожеж та аварій з викидом отруйних речовин.

Сумлінні «працівники», отримавши винагороду – заробітну платню у «символічній валюті», змогли її обміняти на солодощі та канцтовари у крамничці «Міста професій».

У «Місто професій», організоване Молодіжним центром праці при Департаменті сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, також завітали директорка профільного департаменту ОДА Ніна Лемеш і заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.



«Золотий дракон – 2017» у– в Чернігові відбулися яскраві змагання з веслування на човнах

У суботу, 13 травня, на річці Стрижень у Чернігові відбувся відкритий чемпіонат міста й відкриті обласні змагання з веслування на човнах серед загальноосвітніх закладів «Золотий дракон – 2017».

Урочисто змагання відкрили голова облдержадміністрації Валерій Куліч разом із почесними гостями – заступником Міністра молоді та спорту Олександром Яремою, держсекретарем Міністерства молоді та спорту Олегом Немчіновим та дворазовим чемпіоном Олімпійських ігор Юрієм Чебаном.

У заході взяли участь більше восьмиста учасників – учні, вчителі, директори загальноосвітніх шкіл Чернігова й області, депутати Чернігівської міської ради.

Серед команд 32 загальноосвітніх шкіл Чернігова переможцями стали: школа № 33 – 1 місце, школа № 18 – 2 місце, школа № 5 – 3 місце, школа № 24 – 4 місце.

Четвертий рік поспіль серед команд дорослих переможцем стала команда директорів шкіл, друге місце виборола команда вчителів школи № 19, третє – у команди депутатів Чернігівської міської ради.

Першу четвірку команд-переможниць тренери продовжать готувати на чемпіонат України, який відбуватиметься у Києві, а згодом – на чемпіонат Європи.



Прес-служба облдержадміністрації

за повідомленням Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода