back

Над Черніговом урочисто підняли прапори України та Європейського Союзу

11-05-2017 14:46

Щойно в Чернігові завершилася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу. Подібний захід відбувається сьогодні в усіх містах і селах нашої держави.

Цього року він приурочений не лише до відзначення Дня Європи, а й до моменту, коли Рада Європейського Союзу затвердила рішення про надання Україні безвізового режиму.

Засідання Ради ЄС, як повідомляють ЗМІ, розпочалося сьогодні у Брюсселі об 11 годині за київським часом. І вже на його початку було прийняте це доленосне для України рішення. Це вже четвертий крок до українського безвізу. Наступний — церемонія підписання в Європейському парламенті — може відбутися вже 17 травня. За тим цей законодавчий акт буде оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності через 20 днів (орієнтовно — 11 червня).

— Сьогодні ми з вами стаємо свідками, без перебільшення, однієї з визначальних подій сучасної української історії… Шлях до цього тривав не один десяток років. Він омріяний багатьма поколіннями українських патріотів, омитий кров’ю наших героїв, — зазначив під час урочистої церемонії голова облдержадміністрації Валерій Куліч. — Саме на захист європейського вибору України постали під час Революції Гідності тисячі наших співгромадян. Вони до останнього були готові захищати принципи демократії та свободи. Дехто із них заплатив за це найдорожчим, що мав — своїм життям. Саме наше спільне право на волю, незалежність, самовизначення й демократичне європейське майбутнє відстоюють сьогодні захисники України і на її східних кордонах.

Валерій Куліч зазначив, що впровадження безвізового режиму відкриває перед українцями нові можливості, нові перспективи. Це надзвичайно важливо. Але не менш важливим і досі залишається збереження незалежності нашої держави та встановлення миру на всій її території, адже вільне та мирне життя — у числі основних європейських пріоритетів.

Разом з головою облдержадміністрації Державний Прапор України на Красною площею Чернігова підняли голова обласної ради Ігор Вдовенко, учениця 9 класу Чернігівського колегіуму № 11, переможець Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії, стипендіатка Президента України Альона Кузьменко та студентка ІІ курсу факультету соціальних технологій, оздоровлення та реабілітації Чернігівського національного технологічного університету, учасниця проекту «Британська рада» Юлія Хижняк.

Право підняти в обласному центрі Прапор Європейського Союзу було надано заслуженому майстру спорту України з боротьби сумо, майстру спорту України міжнародного класу з боротьби самбо, майстру спорту України з дзюдо, багаторазовій чемпіонці світу, Європи та Всесвітніх ігор з боротьби сумо, призерці чемпіонатів Світу та Європи з боротьби самбо, призерці чемпіонатів України та Міжнародних турнірів з боротьби дзюдо Аліні Бойковій та магістранту І курсу магістратури фінансово-економічного факультету Чернігівського національного технологічного університету, заступнику голови студентської ради університету Дмитрию Алексеєву.

Після цього учасників заходу військовим маршем привітали вихованці Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, курсанти Академії Державної пенітенціарної служби, військовослужбовці Чернігівського гарнізону.

 
Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода