back

Рятувальники Чернігівщини знову на навчаннях

11-05-2017 10:46

Фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області приділяють особливу увагу навчанню підростаючого покоління правилам безпеки життєдіяльності та діям на випадок виникнення надзвичайних подій. Саме тому вогнеборці постійно влаштовують для дітей акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Чергове навчання відбулося вчора, 10 травня, для учнів школи в Михайло-Коцюбинському Чернігівського району. Його провели рятувальники районного відділу Управління ДСНС України в області.

Вогнеборці детально розповіли дітям про свою професію. Усі бажаючі змогли відчути себе у ролі справжніх рятувальників: приміряли захисні костюми, каски та спробували подати воду із ствола.

Окрім навчально-профілактичних робіт із дітьми, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій систематично займаються вдосконаленням своїх професійних навичок.

Так, цього ж дня підрозділи 5-го Державного пожежно-рятувального загону провели тактико-спеціальні навчання щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації та пожежі на об’єктах нафтогазовидобувної промисловості.

Місцем навчання став Гнідинцівський газопереробний завод ПАТ «Укрнафта», що у Варві.

Згідно з тактичним задумом, внаслідок розгерметизації цистерни відбулося розтікання та займання легкої фракції.

Оперативно до місця виклику прибули спеціалісти 22-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Після оцінки обстановки оголошено підвищений номер виклику та проведено охолодження цистерн. Подальші дії – пінна атака.

Для координації взаємодії залучених до гасіння пожежі підрозділів і служб об’єкту був створений оперативний штаб. Всього на навчаннях задіяли 9 одиниць спеціальної техніки та 35 чоловік особового складу.

Підполковник служби цивільного захисту В’ячеслав Кучеренко зазначив, що фахівці підпорядкованих підрозділів з поставленим завданням впоралися – рятувальники діяли оперативно та професійно.

 

 

За інформацією Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода