back

Зі школи на війну: студенти зустрілися з ветераном Другої світової

05-05-2017 09:27

Напередодні свята Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій в обласній бібліотеці ім. В.Г. Короленка студенти вищих навчальних закладів зустрілися з ветераном війни.

Петро Бондарєв — людина з великим життєвим досвідом і незвичайною долею, навіть, у порівнянні з багатьма іншими ветеранами. На війну потрапив майже зі шкільної лави: 22 червня 41-го року він з однокласниками святкував свій випускний у школі, а вже на світанку фашистські літаки почали бомбити його рідну Одесу. Був призваний на фронт і перших два роки воював у сухопутних військах. А після цього, маючи ще й морську військову спеціальність, пішов на флот. У 45-му для нього війна не закінчилася. Ще три роки після закінчення боїв довелося з не меншим ризиком для життя очищувати море від мін. Тож і виходить, що воював 7 років поспіль.

Ветеран має нагороди — три ордена Вітчизняної війни, орден «За мужність», медаль Нахімова, медалі за оборону Одеси і Заполяр'я, разом 25 медалей. Організація ветеранів України нагородила його медаллю «Почесного ветерана України».

Вже після закінчення війни Петро Бондарєв займався викладацькою діяльністю. 12 років він викладав математику у Чернігівському вищому військовому авіаційному училищі льотчиків. Понад чверть віку працював у Чернігівському політехнічному інституті.

Окрім зустрічі з ветераном, студенти ознайомилися з книжковою виставкою «Забуттю не підлягає».

 
 

За інформацією Департаменту культури і туризму,
національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода