back

Пам'ять про талановиту землячку Раїсу Решетнюк вшанували меморіальним заходом

04-05-2017 14:32

 

Заслужена артистка України, громадська діячка Раїса Решетнюк знана на Чернігівщині і за її межами. Вона була засновником і першим головою Чернігівського відділення Союзу українок. Удостоєна премій Михайла Коцюбинського та Софії Русової.

Днями рідні, колеги і друзі Раїси Решетнюк зібралися, щоб вшанувати її світлу пам’ять. Настоятель храму Святої Великомучениці Катерини Української Православної Церкви Київського Патріархату протоієрей Роман Кіник освятив пам’ятник, встановлений на могилі відомої землячки, та відправив заупокійну літію.

Урочисто пролунали духовні твори у виконанні артистів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Його генеральний директор Сергій Теребун назвав Раїсу Решернюк яскравою талановитою жінкою, яка все своє життя віддала культурі, мистецтву і громадській діяльності, проникливо доносила до людей українське слово.

Заслужений діяч мистецтв України, доктор філософії, мистецтвознавець Олег Васюта вважає, що Раїса Решенюк була майстром художнього слова, рівня якого досягають лічені артисти.

 

За матеріалами Віри Лобановської

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода