27-04-2018 12:01

 

Положення про конкурс журналістських робіт «МедіаЧе» у 2017 році

 

Результати конкурсу «МедіаЧЕ» — 5 переможців, дипломи та гроші

Конкурс журналістських робіт «МедіаЧЕ» 2017 року добіг кінця. Сьогодні, 7 червня, лауреатів конкурсу відзначили під час відкритого форуму медійників Чернігівщини.

Дипломи переможців здобули Вікторія Гаврик, Марія Пучинець, Ольга Конопацька-Плєхова, Яна Титенок та Світлана Цюпка. Поряд з почесними відзнаками вони отримали і грошові винагороди — премії кращим медійникам профінансували професійні організації журналістів.

Фіналісти, чиї роботи посіли другі та треті місця у тематичних номінаціях, також отримали пам’ятні дипломи від організаторів.

Конкурс «МедіаЧЕ» відбувся на Чернігівщині вже вдруге як продовження експерименту 2016 року, що здобув схвальні відгуки серед медійного середовища області. За порадою минулорічних учасників, оргкомітет змінив систему визначення переможців — замість голосування у Фейсбуці запровадив експертне оцінювання.

Цього року конкурс «МедіаЧЕ» проводився у 4 тематичних номінаціях — «Чернігівщина патріотична», «Децентралізація на Чернігівщині», «Чернігівщина економічна», «Молодь Чернігівщини» — та 1 загальній («Чернігівщина он-лайн»). На розгляд надійшло 42 матеріали.

Під час першого етапу оцінки оргкомітет відібрав 12 робіт-фіналістів, які належать 8 авторам. За остаточних переможців у тематичних номінаціях голосувало спеціально скликане журі. До нього увійшли переможці минулорічного конкурсу, а також знані на Чернігівщині журналісти і медіаексперти: Андрій Кужель, Сергій Народенко, Любов Потапенко, Наталія Потапчук, Павло Солодовник та Олександр Соломаха.

Лише у номінації «Чернігівщина он-лайн», яка стала своєрідним «вибором спільноти», переможця визначала сама аудиторія під час відкритого голосування.

Фіналістами конкурсу стали:

У номінації «Чернігівщина патріотична» —

1. Телепередача «Дорогою знань. В атаку!» (автор — Ольга Конопацька-Плєхова та знімальна група філії ПАТ «НСТУ» «Чернігівська регіональна дирекція»).

2. Фільм «Вогонь Майдану: історія трьох героїв» (автор — Яна Титенок та колектив «ЧЕline») — переможець.

3. Публікація «Вроди – на глянцевий журнал, мужності – на цілий батальйон» (автор — Валерія Шеремет).

У номінації «Децентралізація на Чернігівщині» —

1. Телесюжет «Полюс недоступності в Городнянському районі» (автор — Ольга Конопацька-Плєхова та знімальна група філії ПАТ «НСТУ» «Чернігівська регіональна дирекція»).

2. Публікація «Чим живе освіта в Деснянській об’єднаній громаді? Факти» (автор — Юлія Ковтун).

3. Публікація «Кіптівська громада: життя після об’єднання» (автор — Вікторія Гаврик) — переможець.

У номінації «Чернігівщина економічна» —

1. Радіопередача «Стиль життя — європейський» про розвиток Авдіївської громади Сосницького району (автор — Надія Дерев'янко).

2. Радіопередача «Стиль життя - європейський» про участь у розвитку населених пунктів Бахмацького району ПСП «Пісківське» (автор — Надія Дерев'янко).

3. Публікація «У Кукшині і сири варять і мед розливають» (автор — Марія Пучинець) — переможець.

У номінації «Молодь Чернігівщини» —

1. Телепередача «PROфесіонал. Боксер» (автор — Ольга Конопацька-Плєхова та знімальна група філії ПАТ «НСТУ» «Чернігівська регіональна дирекція») — переможець.

2. Публікація «Чернігівський автостопер вважає, що гроші нічого не варті» (автор — Юлія Ковтун).

3. Публікація «Олег Кравець  підготував сім майстрів та більше десяти кандидатів спорту» (автор — Світлана Цюпка).

Перемогу у номінації «Чернігівщина он-лайн» за підсумками відкритого інтернет-голосування з-поміж усіх фіналістів виборола Світлана Цюпка. Її статті надали перевагу 274 особи — 51% серед тих, хто брав участь у голосуванні.

Матеріали фіналістів оприлюднювалися в Інтернет-виданнях «Свобода.ФМ», «Час Чернігівський» та в групі «МедіаЧЕ-2017» у мережі Фейсбук.

Співзасновниками конкурсу «МедіаЧЕ» стали Чернігівська обласна організація Національної спілки журналістів України, громадська організація «Асоціація регіональних ЗМІ», Чернігівська «Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської професійної спілки «Незалежна медіа-профспілка України» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

* * *

 

Конкурс «МедіаЧЕ» на фінішній прямій: визначено 12 фіналістів

Конкурс журналістських робіт серед медійників Чернігівщини «МедіаЧЕ» наближається до завершення. Інтрига зберігається — кому ж дістануться дипломи лауреатів?

Днями оргкомітет конкурсу завершив перший етап оцінювання та відібрав 12 кращих матеріалів у чотирьох тематичних номінаціях. Остаточно переможців «МедіаЧЕ» 2017 року визначить спеціально сформоване журі. До його складу увійшли переможці минулорічного конкурсу, а також знані на Чернігівщині журналісти і медіаексперти: Андрій Кужель, Сергій Народенко, Любов Потапенко, Наталія Потапчук, Павло Солодовник та Олександр Соломаха.

Водночас, володаря призу своїх симпатій зможе обрати й спільнота: переможця у загальній номінації «Чернігівщина он-лайн» визначить відкрите голосування, яке триватиме до 17:00 5 червня. Віддати голос за фаворита можна тут.

Матеріали-фіналісти вже розміщені для ознайомлення в Інтернет-виданнях «Свобода.ФМ» та «Час Чернігівський», а також у ФБ-групі «МедіаЧЕ-2017».

Церемонія нагородження учасників конкурсу відбудеться 7 червня.

Фіналістами конкурсу стали:

У номінації «Чернігівщина патріотична»

1. Телепередача «Дорогою знань. В атаку!», автор — Ольга Конопацька-Плєхова.

2. Фільм «Вогонь Майдану: історія трьох героїв», автор — Яна Титенок.

3. Публікація «Вроди – на глянцевий журнал, мужності – на цілий батальйон», автор — Валерія Шеремет.

У номінації «Децентралізація на Чернігівщині»

1. Телесюжет «Полюс недоступності в Городнянському районі», автор — Ольга Конопацька-Плєхова.

2. Публікація «Чим живе освіта в Деснянській об’єднаній громаді? Факти», автор — Юлія Ковтун.

3. Публікація «Кіптівська громада: життя після об’єднання», автор — Вікторія Гаврик.

У номінації «Чернігівщина економічна»

1. Радіопередача «Стиль життя — європейський» про розвиток Авдіївської громади Сосницького району, автор — Надія Дерев'янко.

2. Радіопередача «Стиль життя - європейський» про участь у розвитку населених пунктів Бахмацького району ПСП «Пісківське», автор — Надія Дерев'янко.

3. Публікація «У Кукшині і сири варять і мед розливають», автор — Марія Пучинець.

У номінації «Молодь Чернігівщини»

1. Телепередача «PROфесіонал. Боксер», автор — Ольга Конопацька-Плєхова.

2. Публікація «Чернігівський автостопер вважає, що гроші нічого не варті», автор — Юлія Ковтун.

3. Публікація «Олег Кравець  підготував сім майстрів та більше десяти кандидатів спорту», автор — Світлана Цюпка.

Переможців у номінаціях «Молодь Чернігівщини», «Чернігівщина економічна» та «Децентралізація на Чернігівщині» визначатиме журі у складі шести осіб, а в номінації «Чернігівщина патріотична» — у складі п’яти (за виключенням Павла Солодовника).

Організатори конкурсу «МедіаЧЕ» — обласна організація Національної спілки журналістів, громадська організація «Асоціація регіональних ЗМІ», «Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації.

Конкурс було оголошено 25 квітня. Прийом матеріалів тривав з 25 квітня до 16 травня включно. За цей час надійшло 42 публікації, теле- і радіосюжети, які свого часу вийшли в світ у низці ЗМІ Чернігівщини. Долучитися до конкурсу могли журналісти Чернігівської області, чиї текстові чи аудіовізуальні матеріали були оприлюднені у вітчизняних друкованих, електронних ЗМІ та Інтернет-виданнях у період з 25 квітня 2016 року до 25 квітня 2017 року.

Оргкомітет конкурсу «МедіаЧе»

 

* * *

 

Кращу журналістську роботу Чернігівщини визначить конкурс «МедіаЧе»

Ти — штатний журналіст чи фрілансер? Ти пишеш про те, що на часі для українців? Покажи свої роботи світу та отримай визнання і 2000 гривень.

Сьогодні, 25 квітня, стартує конкурс журналістських робіт для медійників Чернігівщини — «МедіаЧе». Змагання за звання найкращого проходитиме у п’яти номінаціях.

Чотири тематичні номінації відсьогодні відкриті для прийому матеріалів:

  • «Чернігівщина патріотична»;
  • «Децентралізація на Чернігівщині»;
  • «Чернігівщина економічна»;
  • «Молодь Чернігівщини».

На першому етапі оцінювання оргкомітет конкурсу сформує короткий список з трьох найкращих матеріалів у кожній з них.

Усі матеріали, що потраплять до короткого списку, змагатимуться між собою у Facebook-голосуванні за прихильність аудиторії та перемогу у п’ятій номінації — «Чернігівщина он-лайн».

Одночасно експертне журі у складі авторитетних медійників та лауреатів конкурсу «МедіаЧе – 2016» визначить остаточних лідерів у тематичних номінаціях.

На конкурс «МедіаЧе» 2017 року приймаються текстові та аудіовізуальні матеріали, оприлюднені у пресі, в інтернет-виданнях, на телебаченні та радіо з 25 квітня 2016 року до 25 квітня 2017 року.

Заявки на участь слід подавати до 23:59 16 травня на адресу електронної пошти [email protected] з темою «МедіаЧе 2017».

Для матеріалів, оприлюднених в Інтернет-виданнях, надається активне гіперпосилання на матеріал; для матеріалів з друкованих ЗМІ — текст та сканована сторінка газети, для матеріалів телерадіоорганізацій — посилання на аудіо- чи відеозапис, завантажений на Youtube, та скан-копія ефірної довідки. Також у заявці слід вказати прізвище та ім’я автора, контактний  номер та номінацію, на яку подається матеріал. Учасник може подати на конкурс не більше двох матеріалів у кожній з номінацій.

До участі у конкурсі не допускаються матеріали рекламного характеру.

Детальні умови конкурсу та опис номінацій викладені у Положенні про конкурс журналістських робіт «МедіаЧе» у 2017 році.

Конкурс «МедіаЧе» приурочено до прийдешнього Дня журналіста. Організатори — обласна організація Національної спілки журналістів, Асоціація регіональних ЗМІ, «Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації.

Довідково. Конкурс «МедіаЧе» проводиться на Чернігівщині вже вдруге. У 2016 році на перший конкурс, організований в «експериментальному режимі», було подано 38 матеріалів. Перемогу здобули: Наталія Потапчук — у номінації «Чернігівщина патріотична», Павло Солодовник — «Децентралізація на Чернігівщині», Андрій Кужель — «Чернігівщина та ЄС». Спеціальну позаконкурсну відзнаку ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» за телепередачу «Інша Україна» отримала Ольга Конопацька-Плєхова.

 

Оргкомітет конкурсу «МедіаЧе»

 

ГО Активне Суспільство України