back

Лідія Падалка: З підвищенням мінімальної заробітної плати зростання безробіття не відбулося

28-04-2017 09:50

З початку року в центрах зайнятості області перебували на обліку та отримували соціальні послуги понад 20 тисяч осіб. Це на 10% менше, ніж рік тому. Тобто очікуваного експертами зростання безробіття внаслідок підвищення мінімальної заробітної плати не відбулося. Про це повідомила директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка вчора, 27 квітня, під час наради з керівниками базових центрів зайнятості.

Також Лідія Падалка зазначила, що протягом першого кварталу за допомогою у пошуках роботи до служби зайнятості звернулися 7,7 тисячі громадян. Це на 23% більше порівняно з 2016 роком. Головною причиною цього директор центру зайнятості назвала "сезонників". Зазвичай вони звертаються до служби зайнятості у листопаді-грудні, після завершення польових робіт, а цього разу — у січні.

 

До речі, у 2017 році збільшилася кількість осіб, працевлаштованих фізичними особами-підприємцями.

 

 

Серед цьогорічних позитивних зрушень Лідія Падалка назвала зростання кількості вакансій. Так, наразі в базі даних обласної служби зайнятості наявні близько 9 тисяч вакансій, що майже на 18% більше, ніж за відповідний період минулого року. Зокрема, за сприяння служби зайнятості працевлаштовані 6,7 тисячі громадян.

 

 

Cлід зазначити, що одним із пріоритетних напрямів роботи служби зайнятості є профорієнтація молоді. Цьогоріч участь у тематичних заходах (екскурсії на підприємства, профлекції за участю роботодавців тощо) взяли понад сім тисяч учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, а також студенти вишів.

Серед основних завдань служби зайнятості — компенсувати нестачу молодих працівників «з інструментом» безробітними громадянами, а також організовувати їх підготовку за відповідними професіями. До речі, послугою професійної підготовки та перепідготовки за робітничими професіями на замовлення роботодавців у 2017 році скористалися майже дві тисячі осіб.

— Результати прогнозу попиту на ринку праці, проведеного обласною службою зайнятості, підтвердили, що обсяги та напрями підготовки кадрів в області не збалансовані з потребами економіки, — зауважила Лідія Падалка. — Зростає попит на кваліфіковані робітничі кадри у сільському господарстві, текстильному, швейному виробництві, машинобудуванні.

Читати також: Вища освіта у сучасних умовах не гарантує високої зарплатні та працевлаштування

Також очільниця центру зайнятості озвучила основні завдання на найближчий час.

 

 

Крім того, директорам районних центрів доручено забезпечити тісну співпрацю з об’єднаними територіальними громадами, щоб організувати на місцях громадські та інші роботи тимчасового характеру, а також вивчити перспективи створення нових робочих місць.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода