back

Соціальні потреби воїнів АТО та медична реформа в області — основні питання порядку денного засідання профільної комісії обласної ради

27-04-2017 17:24

Засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО вчора, 26 квітня, розпочали хвилиною мовчання на знак вшанування пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та загиблого учасника антитерористичної операції  старшого солдата Збройних Сил України Павла Смирнова.

На засіданні розглянули низку важливих для області питань. Серед них — стан організації психіатричної допомоги населенню, соціальна та психологічна реабілітація учасників АТО, забезпечення чорнобильців ліками за пільговими рецептами та реформування медичної галузі області.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін доповів про реалізацію обласної Програми соціальної підтримки учасників АТО та членів їхніх сімей. Так, з початку дії програми обстежені та проліковані в медичних закладах області 1084 демобілізованих військовослужбовці.

Із 25 учасників АТО, які потребують технічних та інших засобів реабілітації, 18 вже повністю забезпечені необхідними засобами.

Лише цього року 16 бійців скористалися послугами з психологічної реабілітації. Таку допомогу учасники АТО можуть отримати в центрі медичної реабілітації, що діє на базі обласного госпіталю ветеранів війни.

При приймальному відділенні обласної психоневрологічної лікарні створено «Єдине вікно» для звернення учасників АТО (м. Чернігів, вул. Мазепи, 3).

Учасники АТО та їхні родини також можуть звертатися за допомогою до органів влади та громадських організацій.

Начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш поінформував, як реформується медична сфера Чернігівщини. Зокрема, протягом минулого року в області відкрито 7 центрів первинної медико-соціальної допомоги. Три дільничні лікарні реорганізовано в сільські лікарські амбулаторії, створено ще 5 міських лікарських амбулаторій. Дві сільські лікарські амбулаторії перепрофільовано у ФАПи. Крім того, з початку нинішнього року в області визначено межі госпітальних округів: Чернігівського, Ніжинського, Прилуцького та Північного.

Читати також: В області нарешті визначено межі госпітальних округів

Також очільник профільного управління доповів, як впроваджується в області урядова програма «Доступні ліки», що діє з початку квітня. До програми долучилися 110 аптек. Так, пацієнтам вже виписано понад 15 тисяч рецептів на 137 видів лікарських засобів.

Читати також: Уряд забезпечить фінансування програми «Доступні ліки» в повному обсязі

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода