back

Геннадій Зубко: Активна участь регіонів у енергоефективних програмах — домашнє завдання для місцевої влади

27-04-2017 15:28

Наразі держава надає фінансову підтримку домогосподарствам на здешевлення енергоефективних заходів – це програма «теплих кредитів». Є також 216 муніципальних програм, з яких, на жаль, профінансовано лише 116. Тому максимальна участь місцевих бюджетів, у тому числі за рахунок бюджетної децентралізації, у програмах з впровадження енергоефективних заходів – домашнє завдання номер один для місцевої влади. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на відкритті третього Форуму енергоефективного партнерства.

Читати також: Державна підтримка енергозбереження.

Геннадій Зубко наголосив, що із запуском Фонду енергоефективності у всіх обласних центрах будуть відкриті офіси, які безкоштовно надаватимуть консультації з технічних рішень щодо впровадження енергоефективних заходів.

— Про це є домовленість з нашими європейськими партнерами та Урядом Німеччини. Будуть залучені незалежні енергоаудитори. Люди мають чітко розуміти, як ефективно використати власні і державні кошти. Крім того, є домовленість з європейськими партнерами про 100 мільйонів євро фінансової допомоги на впровадження таких заходів в рамках Фонду енергоефективності. Також Уряд Німеччини підтвердив готовність продовжити навчання з енергоменеджменту для муніципальної влади, — повідомив він.

III Форум енергоефективного партнерства’17 «Енергетичний менеджмент: Досвід кращих» відкрився сьогодні, 27 квітня, у Києві.

Програмою заходу передбачено розгляд та обговорення таких напрямків діяльності, як енергоменеджмент та енергосервіс у бюджетній та житловій сферах. Також говоритимуть про сучасні інструменти підвищення енергоефективності в промисловості та новації програм з утеплення будинків.

Сіверщину на форумі представляє делегація на чолі із заступником голови Чернігівської облдержадміністрації Сергієм Сергієнко.

 

За інформацією Прес-служби Віце-прем’єр-міністра –
Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода