back

Як реформувати місцеві ЗМІ та коректно писати про людей з особливими потребами – вчитиме громадськість журналістів Чернігівщини

25-04-2017 11:18

Саме цим актуальним питанням сьогодення присвячені громадські проекти, реалізація яких у квітні розпочалася на Чернігівщині.

Ініціатором проекту «Формування коректного та неупередженого ставлення до соціально вразливих верств населення через ЗМІ» виступила Чернігівська міська громадська організація «Юридична клініка «Бона Менте».

Мета програми – навчити журналістів місцевих видань готувати якісні, коректні та юридично грамотні інформаційні повідомлення про людей з особливими потребами.

Автором проекту «Реформа комунальних ЗМІ: як розвивати місцеву газету?» є «Асоціація регіональних засобів масової інформації».

Серед завдань програми – практична юридична та організаційна підтримка комунальних друкованих ЗМІ області на ІІ етапі роздержавлення, підвищення їх конкурентної спроможності. У ході реалізації проекту редакторів зазначених видань вчитимуть сучасному медіа маркетингу. Крім того, даною програмою передбачено стимулювання колективів комунальних друкованих ЗМІ до розробки стратегій розвитку медіа в умовах роздержавлення.

Обидві пропозиції стали переможцями конкурсу проектів з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету в 2017 році. Конкурс проводиться щорічно Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю на виконання обласної Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада». Порядок його проведення затверджений Кабінетом Міністрів України.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода