back

Надзвичайні ситуації і небезпечні події в області за березень 2017 року

19-04-2017 17:20

 

За повідомленням Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації, протягом березня цього року на Чернігівщині зареєстровано 389 небезпечних подій, внаслідок яких загинули 14 осіб та постраждали – 57.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість небезпечних подій збільшилася майже на 68%, а кількість постраждалих зменшилася на 6,6%.

Понад 87% із загальної кількості небезпечних подій припадає на пожежі, з них 55 % – у природних екосистемах Чернігівщини.

В області за минулий місяць зареєстровано 41 дорожньо-транспортну пригоду. У результаті – п’ятеро людей загинули та 47 – травмовано. Найбільше аварій сталося у місті Чернігові та Козелецькому районі. Як зазначають фахівці, основною причиною ДТП є порушення правил дорожнього руху.

Через порушення правил пожежної безпеки сталося 124 побутові пожежі. Найбільша кількість з них – у місті Чернігові, Менському, Прилуцькому та Чернігівському районах. Загинуло п’ять осіб.

Основними причинами виникнення пожеж є порушення правил пожежної безпеки при користуванні пічним опаленням та електричними приладами, а також необережне поводження з вогнем.

Протягом березня зафіксовано 213 випадків загоряння сухої трави та сміття на відкритій території на загальній площі понад 750 гектарів. При спалюванні залишків сухої рослинності отримала опіки одна особа.

У березні зареєстровано 2 нещасні випадки. Одна особа отримала опіки під час займання легкозаймистої речовини. Ще одна – постраждала від спалаху газу під час розпалювання паливного котла.

За минулий місяць сталося 220 небезпечних подій природного характеру, внаслідок яких 4 особи загинули та 6 – постраждали.

Надзвичайна подія сталася у Ніжині. З попереднім діагнозом «ротавірусний гастроентерит» госпіталізовано п’ятеро дітей дошкільного навчального закладу № 12. Проведено комплекс протиепідемічних та дезінфекційних заходів з локалізації та ліквідації спалаху хвороби.

У березні 2017-го зареєстровано чотири смертельні випадки на водних об’єктах області.

Рятувальники закликають населення бути обережними при поводженні з вогнем, під час перебування на водних об’єктах та просять бути уважними учасниками дорожнього руху.

Бережіть своє здоров’я та життя!

 

За інформацією Департаменту з питань цивільного
захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода