back

Добрі новини: північ Чернігівщини розвивається, але об’єднані її частини – швидше

15-04-2017 14:43

Напередодні Великодня, у середу 12 квітня, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч здійснив робочий візит до двох північних районів області – Корюківського і Семенівського. Мета відвідин – публічні зустрічі: у Корюківці – на урочистих «здачах» уже реалізованих проектів місцевої об’єднаної громади, а у Семенівці – в райдержадміністрації з приводу створення ОТГ.

Про хід і результати візиту – у викладі журналістів обласного телебачення – телеканалу «Сівер»:

Медикам – квартири, дітям – футбольне поле

У Корюківці лікарям урочисто вручили ключі від квартир. У новому будинку придбано житло для чотирьох лікарських родин. Для Корюківки це стало визначною подією, адже тут уже близько 20 років взагалі не зводилися нові будинки. Житло для лікарів – один із проектів Корюківської об’єднаної громади. Окрім цього, тут реалізували ще один проект – будівництво сучасного поля для міні-футболу.

Велика лікарська родина Булітко тепер має власне житло. Ключі від квартири в новому будинку у Корюківці родина отримала з рук очільника області Валерія Куліча. Голова родини лікар-інфекціоніст Олексій радості не приховує. Адже тепер у них буде власне помешкання, де зростатимуть дві донечки. «Ми не з Корюківки – дружина із Сновського району, а я з Сумської області. Якщо ми хочемо, щоб у нас була медицина на належному рівні – треба залучати спеціалістів. Якщо не буде кадрів – якась служба вже не буде працювати», – сказав лікар.

Разом із родиною Булітко ключі від нових осель отримали ще три лікарські родини. Ця новобудова стала одним із перших проектів Корюківської об’єднаної громади, ініціативу підтримав і голова облдержадміністрації Валерій Куліч. Буквально за рік звели цей п’ятиповерховий будинок.

«Ми радилися минулого року, куди направити кошти. Громаді було найцікавіше, щоб у них була якісна медицина. І ми вирішили, що треба придбати для лікарів квартири. Ось і маємо чудову таку подію», – сказав голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

«Якщо є ефективні люди, які можуть узяти відповідальність і очолити громаду, то гроші знайти – це 50% питання», – коментує реалізацію проекту народний депутат України Анатолій Євлахов.

Корюківська громада ще від початку створення активно співпрацює з бізнесом і владою. Таким чином за кошти місцевого підприємства придбано обладнання для райлікарні, а влада, у свою чергу, забезпечила лікарів житлом.

Віктор Мурай, гендиректор ПАТ «Слов'янські шпалери – КФТП» наголосив: «У цьому році нами придбано сучасний томограф, який коштує більше трьох з половиною мільйонів гривень. Яскравий приклад співпраці бізнесу та реформ, які відбуваються в державі».

Окрім цього, за кошти, виділені державою на розвиток громади, Корюківка змогла реалізувати ще два проекти. Один із них – сучасне поле для міні-футболу зі штучним покриттям. Манеж обійшовся у мільйон гривень. Тепер для місцевих шкільних команд, а також обласної футбольної команди «Корюківка» є місце для проведення матчів і тренувань.

Ратан Ахмедов, Корюківський міський голова додав: «Минулого року ми ще й перший в області скейт-майданчик побудували. А на наступний рік уже є проект з будівництва поліуретанового баскетбольного, волейбольного і тенісного поля».

Завдання на перспективу – це асфальтування доріг і забезпечення дозвілля молоді. Робота за другим напрямком уже в розпалі, а втілення проекту з ремонту доріг планується вже на наступний рік.



Семенівська об’єднана територіальна громада має з’явитися у першому півріччі цього року

Найпівнічніший район Чернігівщини вже подавав проекти створення двох об’єднаних територіальних громад. Проте згодом було вирішено, що доцільніше створити на Семенівщині лише одну ОТГ. Дискусії, що забрали чимало часу, сповільнили втілення реформи в районі, через що Семенівщина, за оцінками владців, уже втратила близько 30 мільйонів гривень, які могла б залучити на розвиток громади. Значну частку проблем уже можна було б розв’язати повністю, або частково, якщо б у Семенівці була створена громада нового формату, бо це – єдиний реальний пропонований державою шлях розвитку – переконаний голова облдержадміністрації Валерій Куліч. Із цим нарешті почали погоджуватися й у Семенівці.

Олександр Бичков, Семенівський міський голова сказав: «Ми будемо просити змінити формат Семенівської громади, розширити її і надати дозвіл. Протягом першого півріччя ми вже завершимо створення Семенівської ОТГ і будемо просити про на вибори».

Очільник області Валерій Куліч у свою чергу зазначив, що чекатиме відповідного рішення районної влади.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода