back

ДФРР і Чернігівщина: перші втішні результати та клопітка праця надалі

14-04-2017 15:12

Сьогоднішнє засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році розпочалося з приємної новини — Мінрегіон не має жодних зауважень до проектів трьох об’єктів спортивної інфраструктури Чернігівщини. Відтак, м. Семенівка, м. Новгород-Сіверський та с. Криски Коропського району найближчим часом отримають кошти для реалізації запланованого.

Прошу переможців конкурсу терміново готувати пакети документів та відповідні рішення сесій про співфінансування. Крім того, прошу ще раз проаналізувати свої бюджети та винайти резерви на забезпечення співфінансування в більшій мірі. Адже за таких умов ми зможемо охопити більше об’єктів,— акцентував перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Читати також: Фінансування ДФРР: спортивні об'єкти обрали. На черзі — медичні 

Визначені проекти-переможці з енергозбереження в медичних закладах. На розгляді регіональної комісії – освітянські проекти

Наступна приємність чекала на Березнянську ЗОШ І-ІІІ ступеня Менського району. Проект з реконструкції даху та ремонту фасаду навчального закладу знаходився на межі конкурсного ліміту, однак рішення більшості — все ж включити його до переліку, що пропонуватимуть Мінрегіону.

Таким чином на погодження буде направлено 13 проектів з напряму «Заходи з енергоефективності в навчальних закладах».

Наступний пункт обговорення — перехідні об’єкти.

Відповідно до Постанови КМУ, інвестиційні програми і проекти, календарні плани реалізації яких становлять більше одного року, що починаючи з 2015 року фінансуються за рахунок коштів ДФРР, включаються до узагальненого переліку. На Чернігівщині таких дванадцять. Загальна вартість незавершеного будівництва становить понад 97 мільйонів гривень, або 86% від суми ліміту області.

Тож комісія вирішила першочергово підтримати об’єкти з високим ступенем будівельної готовності, які не мають проблем з проектною документацією та гарантовано будуть введені в експлуатацію в поточному році.

Окрім того, зібранню до наступної зустрічі доведеться дуже напружено попрацювати, адже на розгляд винесено решту пропозицій, які були надіслані на реєстрацію. Це — 276 проектів на суму понад 879 мільйонів гривень.

— Підтримка держави відчутна, але ми маємо плідно працювати на місцях. Необхідно вишукувати власні резерви, залучати підприємців та народних обранців, — наголосив Леонід Сахневич.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської
облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода