back

Громадяни все частіше звертаються до Урядового контактного центру

14-04-2017 09:16

Урядовий контактний центр з початку року отримав понад 403 тисячі звернень громадян з усієї країни, у тому числі в березні — більш ніж 125 тисяч.

У зверненнях продовжує домінувати соціальна проблематика. Більш за все громадян турбують питання соціального захисту, отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, інших соціальних виплат.

Заявники – суб’єкти господарювання зверталися з проблемних питань провадження підприємницької діяльності, належного врегулювання взаємовідносин влади з бізнесом, зокрема щодо оподаткування та бюджетного відшкодування ПДВ, недопущення безпідставних перевірок малого і середнього бізнесу контролюючими органами, порушень ними діючого до кінця року мораторію на такі перевірки.

Одне з головних проблемних питань, озвучених українцями у березневих зверненнях стосовно діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, — неналежне функціонування сайту НАЗК, що унеможливлювало своєчасне подання громадянами електронних декларацій за 2016 рік.

Зросла кількість звернень щодо неотримання довідок про грошове забезпечення, витягів з наказів та інших документів, необхідних для подальшого оформлення посвідчення учасника бойових дій, пенсій, пільг родинам з військових частин.

 

 

Від жителів Чернігівської області Урядовий контактний центр отримав у березні 2173 звернення — майже на 13% менше, ніж у лютому. З початку року — 7 165 листів та дзвінків.

В останній місяць кварталу місцевими органами виконавчої влади розглянуто 1025 звернень, перенаправлених з контактного центру. Серед основних питань — соціальний захист, пенсійне забезпечення, оплата праці, охорона здоров’я, комунальне господарство, діяльність посадових та службових осіб тощо.

До речі, отримані звернення розглядалися без порушень встановлених строків.

Як зазначають в Урядовому контактному центрі, аналіз тематики звернень зумовлює необхідність покращення діалогу влади і громадськості, посилення відповідальності владних структур щодо вирішення соціально-економічних проблем та підвищення стандартів життя громадян.

 

За матеріалами Урядового контактного центру

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода