back

Громадський контроль за охороною праці: роль профспілок

13-04-2017 17:36

Представники Департаменту соціального захисту населення ОДА та Федерації профспілкових організацій області взяли участь у семінарі-практикумі «Підвищення дієвості громадського контролю за охороною праці. Роль профспілок», який відбувся у Чернігові вчора, 12 квітня.

Також до заходу долучилися керівники служб охорони праці, представники підприємств, установ та організацій, які входять до складу атестаційних комісій при проведенні атестації робочих місць за умовами праці.

Говорили про роль і відповідальність атестаційних комісій, які мають ретельно проводити атестацію робочих місць за умовами праці для обґрунтованого віднесення робочого місця до відповідної категорії шкідливості. Адже від цього залежить розмір пільг та компенсацій за роботу в несприятливих умовах праці.

Під час семінару акцентували увагу на змінах, які останнім часом відбулися в трудовому законодавстві, а також важливості укладення колективних договорів.

Головне завдання перед відповідними службами, а також профспілками — забезпечити належні й безпечні умови праці громадян, їх соціальний захист, попередити порушення трудового законодавства.

 

За матеріалами Департаменту соціального
захисту населення Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода