back

В онкодиспансері відбулася журналістська ревізія

12-04-2017 14:53

Як харчуються онкохворі в умовах бюджетного фінансування – це стало темою журналістської перевірки, яка відбулася в медичному Чернігівському обласному онкодиспансері 11 квітня.

Місцеві «ревізори» безпосередньо відвідали харчоблок закладу, оглянули сховища, завітали до їдалень стаціонарів, поспілкувалися  з пацієнтами та кухарями, скуштували страви, що заявлені в меню, та обговорили шляхи покращення забезпечення якісним та кількісним харчуванням.

Сучасний пацієнт харчується лише на 12,5 гривень, тоді як згідно нормативів для онкохворих, ця сума складає 20 гривень. Цього року в обласному бюджеті передбачено майже 1,5 мільйони на харчування, це на 200 тисяч перевищує минулорічний показник.

- Ми поставили собі завдання максимально зробити страви різноманітними, що вкрай важливо для онкологічного хворого, – зазначив головний лікар онкологічного диспансеру Валерій Зуб.

Болючим стало питання закупівель продуктів. Закупівля через ProZorro дає дешеві продукти, але якість може бути сумнівна.

Були такі випадки, коли із заявлених зразків продукту, жоден під час лабораторних досліджень не відповів навіть мінімальним вимогам стандарту. Ми суворо завертаємо цю продукцію, − говорить про реалії Валерій Зуб.

Щоденно в онкодиспансері харчується 300 пацієнтів.Уже найближчим часом в закладі буде введено систему індивідуального харчування: пацієнт з існуючого меню буде обирати собі страви.

 

 

 

КЛПЗ "Чернігівський обласний онкологічний диспансер"

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода