back

Німецькі та вітчизняні експерти навчатимуть голів ОТГ ефективно організовувати роботу в громадах

29-03-2017 16:39

У Чернігівській області вже створено 16 територіальних громад, ще в трьох 30 квітня цього року відбудуться вибори.

Поділитися досвідом створення громад, отримати нові знання та практичні навички задля розбудови ОТГ за європейськими стандартами зібралися сьогодні, 29 березня, сільські, селищні, міські голови на відкритті освітнього проекту «Сталий розвиток об’єднаних громад Чернігівської області» в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

До заходу також долучилися перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, керівник проекту фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії Даніель Зайберлінг.

– Чернігівська область займає десяте місце в Україні з формування обєднаних територіальних громад. У процесі децентралізації влади багато ідей ми запозичили із досвіду Баварії в сфері організації влади на місцях. Новосформовані ОТГ ще не в повній мірі зрозуміли, які обовязки на них покладаються. Тож для швидкого налагодження ефективної роботи в громадах необхідно постійно оволодівати новими знаннями, переймати позитивний досвід. Даний освітній проект дуже потрібен Чернігівщині, – зауважив Леонід Сахневич.

Проект проходить за підтримки Фонду Ганса Зайделя та має на меті сприяти формуванню здатності нових територіальних спільнот області до сталого розвитку. Протягом двох днів учасники ознайомляться з європейськими підходами розвитку об’єднаних громад на прикладі малих міст Баварії. Зокрема, розглянуть основи забезпечення благоустрою населених пунктів, способи енергозбереження та дізнаються, як залучати іноземні інвестиції на розвиток територій.

Довідково: Фонд Ганса Зайделя заснований в 1967 році. Організація в Україні здійснює свою діяльність у трьох напрямах: сприяння розвитку державного і місцевого управління, реформування правоохоронної сфери, підтримки суспільно-політичних структур.

На теренах Чернігівської області за підтримки Фонду проходили семінари для посадових осіб місцевого самоврядування у 1997, 2002, 2005, 2010 роках. Протягом 2013-2016 років Фонд підтримав такі проекти: «Сталий розвиток міст Чернігівської області», «Сприяння формуванню громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Чернігівської області», «Організація діяльності голови територіальної громади».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода