back

Геннадій Зубко: Підприємствам ЖКГ реструктуризують борги, а тарифоутворення передадуть на місця

29-03-2017 12:35

Результати проходження опалювального сезону та проблемні питання діяльності підприємств комунального господарства розглянули учасники селекторної наради, яку вчора, 28 березня, провів Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Від Чернігівської області в обговоренні взяли участь перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Сахневич, керівники відповідних обласних підрозділів та установ.

– Опалювальний сезон підійшов до завершення, не зважаючи на виклики, які стояли перед підприємствами теплокомуненерго. Зараз нас чекає серйозний міжопалювальний підготовчий період, коли необхідно використати всі можливості для ремонту мереж, встановлення систем обліку, виконання інвестиційних програм та впровадження заходів з енергоефективності, – заявив Геннадій Зубко.

У ході обговорення він акцентував увагу на активізації розрахунків за спожиті енергоносії та встановлення приладів обліку.

– Наразі ми запускаємо в дію механізм реалізації Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії», – зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Він повідомив, що з 1 квітня запрацює Реєстр підприємств тепло- та водопостачання, які зможуть врегулювати заборгованість перед НАК «Нафтогаз» за спожиті енергоносії і розпочати процес реструктуризації боргів. Зокрема, будуть списані штрафи і пені за спожиту енергію та надаватимуться субвенції від держави для зменшення боргових зобов’язань підприємств.

Крім того, Геннадій Зубко розповів, що невдовзі з метою децентралізації ліцензування та встановлення тарифів за тепло-, водопостачання і водовідведення будуть розширені повноваження місцевих органів влади у цих сферах.

На сьогодні всі системи життєзабезпечення Чернігівщини працюють у штатному режимі.

Цьогоріч теплопостачальні підприємства області спожили природного газу на суму понад 397 мільйонів гривень, рівень розрахунків – біля 89 % відсотків. Загальний борг з урахуванням минулих років становить 369 мільйонів гривень. Серед основних причин такої ситуації – заборгованість споживачів за спожиту теплову енергію та невідшкодована різниця в тарифах.

 

 

За інформацією прес-служби Віце-премєр-міністра –
Міністра
регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України,
Департаменту ЖКГ Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода