back

Квартири військовим: у Чернігові справили чергові новосілля

25-03-2017 16:33

Учора, 24 березня, родини тринадцятьох військовослужбовців Чернігівського гарнізону отримали ордери та ключі від службових квартир в обласному центрі. «Вхідчини» відбулися урочисто – за участі командування і цивільних гостей.

У заході, який відбувався у дворі новобудов 191-В – 195-Б по вул. 1 Травня, взяли участь голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, командуючий військ Оперативного командування «Північ» генерал-майор В'ячеслав Назаркін і заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Взявши слово, голова ОДА Валерій Куліч привітав військовослужбовців-новоселів та, зокрема, сказав: «Були часи, коли мрією військовослужбовців було потрапити на службу до Чернігівського гарнізону. Бо, серед іншого, у нас було найкраще забезпечення житлом. Нині, переконаний, є усі необхідні передумови, щоб відновити ту славу. І ми спільними зусиллями місцевої і державної влади працюємо над цим».

Після промов та вручення ключів охочі оглянули квартири, а військові та цивільні керівники відповіли на запитання місцевих ЗМІ:

«Квартири були розподілені наступним чином: декілька – для службовців оперативного командування, всі решта – на інші частини гарнізону. Квартири отримали і надалі отримуватимуть першочергово ті посадові особи, які безпосередньо забезпечують боєготовність, і ті, хто має певні пільги – учасники бойових дій, ті, хто мав поранення, тощо. Розподіл житла відбувається на основі рішення житлової комісії гарнізону. Ці квартири – маленька частка від потреби, але це вже позитив – зрушення з місця», – пояснив командувач військ Оперативного командування «Північ» генерал-майор В'ячеслав Назаркін.

«Міністерство оборони на придбання квартир у Чернігові виділило трохи більше 15 мільйонів гривень. Вибір серед пропозицій житла відбувався на конкурсних засадах. Вони обійшлися міністерству по 7200 гривень за квадратний метр. Це, мабуть, одна з найнижчих цін серед тих, за якими МО закупило житло взагалі в Україні», – повідомив Валерій Куліч.

Довідка: Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 травня 2016 р. № 352-р «Про розподіл коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних Сил України» на 2016 рік», на придбання квартир для військовослужбовців Чернігівського гарнізону Міністерством оборони України виділено 15 254 419,00 грн. та закуплено у Чернігові 13 квартир (3-кімнатних – 6, 2-кімнатних – 6, 1-кімнатних – 1 квартира, загальною площею 2098,6 квадратних метрів).


До речі, за участі голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча цього тижня відбулося ще дві публічні урочисті події, пов’язані з силовими структурами.

Читайте також: «В Управлінні СБУ відбулися урочистості з нагоди професійного свята» і «Трьохріччя Національної гвардії України у Чернігові...».



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода