back

Живи та працюй у селі – з житлом допоможуть

20-03-2017 16:04

З 1999 року на Чернігівщині працює Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Лише минулого року за кредитні кошти свої господарські проблеми на суму майже 10 мільйонів гривень змогли вирішити 154 родини.

Детальніше про обласну програму „Власний дім”, що реалізується Фондом за участі бюджетів різних рівнів, розповів сьогодні очільник структури Олександр Буцко під час брифінгу в облдержадміністрації.

Довідково: Обласна програма „Власний дім” спрямована на відродження села за рахунок підвищення рівня життєзабезпечення сільського населення шляхом надання довгострокових пільгових кредитів на будівництво, добудову, реконструкцію, придбання, інженерне облаштування житла та на розвиток особистого селянського господарства.

— Довгострокові пільгові кредити під тривідсоткову ставку можна отримати за клопотанням органу місцевої влади. Районна чи навіть сільська рада подає відповідну заяву до Фонду (у Чернігові чи Прилуках). Якщо запит відповідає вимогам, то фінансування не забариться. Головна вимога — жити і працювати у селі. Звичайно, першочергово розглядаються потреби родин учасників АТО, багатодітних сімей та інших пільгових категорій, — повідомив спікер заходу.

Активно користуються такою пропозицією у Менському та Чернігівському районах, найменше — на Семенівщині та Борзнянщині.

Як зазначив Олександр Буцко, ініціатива зацікавила і новостворені об’єднані територіальні громади. ОТГ у міру своїх можливостей вносять частину коштів до загальної скарбниці Фонду.

У поточному році на фінансування заходів обласної Програми „Власний дім” планується залучити 8,6 мільйона гривень, у тому числі: з Державного бюджету – 2,5 мільйона гривень, обласного – 4,4 мільйона гривень, районних бюджетів – 1,4 мільйона гривень, кошти міських (селищних, сільських) бюджетів – 300 тисяч гривень.

Варто зазначити, що вдвічі збільшилася максимальна сума кредитування, а також додався пункт договору — капітальний ремонт житла.

Попит на кредитні ресурси Програми постійно зростає. Наразі у Фонді обліковується 163 нереалізовані клопотання кандидатів на загальну суму більше 15 мільйонів гривень.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода