back

Парламент схвалив компенсацію з бюджету 50% вартості житла для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб

20-03-2017 10:49

Верховна Рада України прийняла законопроект № 4550 «Про внесення змін до статті 4 Закону «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» стосовно реалізації державних житлових програм.

— Дія закону, в першу чергу, направлена на учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, збільшиться компенсація з держбюджету при купівлі житла учасниками АТО та переселенцями до 50% його вартості. Цей закон вкрай важливий як з точки зору підтримки наших громадян, так і для розвитку будівельної галузі, а також для держави, яка виконує свої соціальні зобов’язання, — зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Сьогодні ж в рамках Державної цільової програми будівництва доступного житла на 2010-2017 роки реалізується механізм, який передбачає сплату державою 30% вартості нормативної площі житла.

Крім того, законом передбачена держпідтримка в забезпеченні населення доступним житлом через надання пільгового іпотечного кредиту.

Однією з проблем, на розв’язання якої також спрямований закон, — встановлення реальних відсоткових ставок за користування пільговими відсотковими кредитами на придбання житла, що надаються виконавцем державної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла.

 

За матеріалами прес-служби
Міністерства
регіонального розвитку,
будівництва та ЖКГ України

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода