back

«Творчість Тараса Шевченка у вимірах сучасності»

20-03-2017 09:59

З даної теми вчора, 16 березня, у Чернігівському літературно-меморіальному музеї Михайла Коцюбинського відбулася міжрегіональна науково-практична конференція. Захід, присвячений Шевченківським дням, зібрав разом науковців, методистів та вчителів області.

Життя і творчість великого Кобзаря тісно пов’язані з Чернігівщиною. Враження Тараса Шевченка про чернігівський край знайшли своє відображення у його творах. Про це у вітальному слові наголосив ректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського Анатолій Заліський.

Основні теми обговорення: постать Тараса Шевченка як поета, художника, пророка; образ козацької України у роботах митця; життя і творчість Шевченка – основа художніх творів багатьох письменників Чернігівщини; музичне мистецтво як засіб сучасної інтерпретації творчості Кобзаря; Шевченкове слово – символ нової доби та інші.

Значну увагу присутні приділили методиці вивчення творчості видатного українця як на уроках української літератури, так і в позакласний час. Ділилися рекомендаціями щодо використання сучасних технологій під час таких занять. Обговорили формування загальнолюдських цінностей на прикладі життя і творчості Кобзаря.

Не оминули присутні і взаємини Тараса Шевченка та Пантелеймона Куліша, їх погляди на деякі суспільні та культурні явища.

Крім того, учасникам конференції представили віртуальну виставку «Слово Шевченкове – вічне».

 

 
 

За матеріалами Чернігівського обласного інституту
післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода