back

Увага: Е-декларування!

20-03-2017 09:52

З 1 січня 2017 року стартував другий етап е-декларування. До другої хвилі потрапляють посадові особи, які працюють в органах державної влади та місцевого самоврядування, у державних та комунальних установах, закладах і організаціях, виконуючи в них адміністративно-господарські чи організаційно-розпорядчі функції на постійній основі.

Управління Держпраці у Чернігівській області звертає увагу на відповідальність за порушення вимог фінансового контролю, а саме:

1. Невчасне подання:

Адміністративна відповідальність (штраф від 850 до 1750 гривень) у разі відсутності поважних причин невчасного подання декларації (хвороба, відрядження, мобілізація).

2. Умисне неподання декларації:

Кримінальна відповідальність може настати, якщо декларант не подасть декларацію після того, як Національне агентство з питань запобігання корупції виявило неподання і надало можливість подати декларацію.

3. Завідомо недостовірні відомості в декларації:

– адміністративна відповідальність, якщо подано недостовірні відомості стосовно майна вартістю 100-250 прожиткових мінімумів – штраф від 17 тисяч до 42,5 тисячі гривень;

– кримінальна відповідальність, якщо подано недостовірні відомості стосовно майна вартістю більше 250 прожиткових мінімумів – штраф від 42,5 тисячі до 51 тисячі гривень, громадські роботи або позбавлення волі до двох років, а також позбавлення права займати відповідні посади.

Слід зазначити, що існує можливість подати виправлену декларацію один раз упродовж 7 календарних днів після подання відповідної декларації. Після цього строку декларант може внести виправлення лише після повідомлення про це НАЗК і отримання відповідного дозволу. При цьому подання виправленої декларації не звільняє від відповідальності за завідомо недостовірні відомості.

Рішенням НАЗК від 11.08.2016 №3 затверджені Роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю.

За інформацією
Управління Держпраці у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода