back

Українська революція 1917-1921 років: боротьба триває

20-03-2017 09:20

Про національно-визвольну боротьбу українського народу 1917-1921 років та її наслідки говорили днями в Чернігові учасники круглого столу «Українська революція: зв'язок поколінь».

До заходу, присвяченого 100-річчю початку Української революції 1917-1921 років, долучилися представники органів влади, науково-педагогічні працівники, громадськість, журналісти та студенти.

Як і сто років тому, Україні наразі доводиться захищати свою цілісність та незалежність. Тому учасники круглого столу висловили спільну думку: революція, розпочата у 1917-му, триває й досі.

— Сучасна українська держава є продовжувачем державно-національних традицій, сформованих Українською революцією 1917-1921 років, — переконаний представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко.

Так, утворена у 1917 році Українська Народна Республіка мала всі ознаки держави: територію, органи влади, місцеве самоврядування, збройні сили, банківську систему, власну грошову одиницю — гривню, законодавство, а також міжнародне визнання.

До речі, гасло «Слава Україні!» з’явилося саме в період Української революції.

Доповідачі також говорили про події 1917-1921 років безпосередньо на Чернігівщині, реакцію на них селянства, провели паралелі із сучасними військовими діями на сході країни.

На сьогодні Українська революція сторічної давнини викликає багато суперечливих думок. Проте слід пам’ятати основний її урок — національна єдність є обов’язковою умовою збереження незалежності та державності країни.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода