back

Оригінали документів часів Української революції 1917 року експонуються у держархіві області

15-03-2017 17:05

Відсьогодні у Державному архіві області експонується фотодокументальна виставка «До 100-річчя початку Української революції та створення Української Центральної Ради».

Дана експозиція надає можливість ознайомитися з подіями революції 1917-го року, які поклали початок відродженню української державності. Вона нагадує нам про тих, хто боровся за незалежність нашої країни. Враховувуючи досвід державотворення минулих років, ми повинні разом будувати сильну державу, – зауважила заступник голови – керівник апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова.

У заході також взяв участь представник Українського інституту Національної пам'яті в області Сергій Бутко. Завітали на виставку і студенти Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту.

На стендах розміщено понад 50 документів та 10 світлин, які відтворюють найбільш значущі події Української революції березня 1917 року.

За словами директора Державного архіву області Раїси Воробей, у фондах установи зберігаються рідкісні документи. Зокрема на виставці експонуються оригінали листів за підписом Михайла Грушевського, Володимира Вінниченка, Вадима Модзалевського, документ «Заклик ради Товариства українських поступовців» та інші цінні матеріали.

До уваги відвідувачів - сторінки українських часописів з оцінкою революційних подій сучасними науковцями.

Держархів області запрошує охочих оглянути експозицію «До 100-річчя початку Української революції та створення Української Центральної Ради».

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода