back

Оформлення допомоги при народженні дитини — через Інтернет

14-03-2017 13:16

Днями Міністерство соціальної політики України та Державне агентство з питань електронного урядування презентували нову електронну послугу у сфері соціального захисту — призначення допомоги при народжені дитини. Це зумовлено внесенням змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми.

До цього документи можна було подати лише у паперовій формі. Лише у 2016 році близько 400 тисяч українців з цією метою особисто відвідали органи соціального захисту населення. В області за призначенням допомоги при народженні дитини минулого року звернулося 8,6 тисячі громадян.

Відтепер пропонується принципово новий рівень обслуговування: батьки можуть подати необхідні документи у будь-який зручний час за допомогою мережі Інтернет, без необхідності особистого відвідування місцевих управлінь соціального захисту.

Заява може бути подана в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису.

Якщо заява надіслана з використанням засобів телекомунікаційних систем без електронного цифрового підпису, допомога при народженні дитини призначається лише після підписання зазначеної заяви у місячний строк. У разі непідписання – подається нова заява.

Електронна послуга вже доступна на офіційному сайті Мінсоцполітики за посиланням.

Електронні форми з автоматичною перевіркою введених даних та інтерактивними підказками мінімізують ризик допущення помилок при їх заповненні. Крім того, за рахунок автоматизації перевірки введених даних значно пришвидшується процес розгляду документів та ухвалення рішення щодо призначення допомоги. Такі нововведення дозволяють заощадити час, фінансові ресурси та зменшують ризики зловживань або шахрайства.

Як наголошують у Міністерстві соціальної політики, це один із важливих кроків на шляху до запровадження реального електронного урядування в Україні. Адже доступні та прозорі, некорупційні, швидкі та зручні електронні соціальні послуги — те, що найбільше очікують громадяни.

 

Довідково. Допомога при народженні дитини призначається у розмірі 41280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10320 гривень та протягом 36 місяців по 860 гривень.

 

 

За інформацією
Міністерства соціальної політики України
та Департаменту соціального захисту населення
 Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода