back

Звіт про вакансії №3-пн подається за оновленою формою

14-03-2017 09:42

Шановні роботодавці! Нагадуємо вам, що 7 лютого 2017 року набув чинності наказ Міністерства соціальної політики України від 05.12.2016 №1476 «Про внесення змін до наказу Міністерства соціальної політики України від 31.05.2013р. №316 «Про затвердження форми звітності №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» та Порядку її подання», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.12.2016р. №1726/29856.

Цим наказом затверджено в новій редакції форму звіту №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» та Порядок її подання.

Звітувати про вакансії мають всі роботодавці, котрі використовують працю найманих працівників, як юридичні особи (підприємства, установи, організації), так і фізичні особи-підприємці. Звіт №3-ПН можна подавати до будь-якого базового центру зайнятості (міський, районний, міськрайонний) — незалежно від місцезнаходження роботодавця.

Отже, серед змін, що відбулися:

1. Роботодавець має подавати звіт № 3-ПН не пізніше ніж через 3 робочі дні з дати відкриття вакансії, тобто строк подання скорочено з 10 до 3 днів. Вакансією вважається вільна посада (робоче місце), на яку може бути працевлаштована особа (ст. 1 Закону № 5067), а датою відкриття вакансії — наступний день після створення робочого місця чи припинення трудових відносин з працівником, робоче місце якого стає вакантним, або дата, з якої може бути укладений трудовий договір з найманим працівником.

2. У розділі «Основні дані про вакансії» у графі 3 вказуємо розмір заробітної плати з урахуванням основної заробітної плати, премій, надбавок, інших заохочувальних і компенсаційних виплат, а у графі 4 — тільки розмір основної заробітної плати.

3. Виключено графу, де роботодавець зазначав, чи бажає він укомплектувати вакансію за сприяння служби зайнятості. Натомість додано розділ «Коментарі до даних про вакансії», де, зокрема, вказуються:

- кількість осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння працевлаштуванню та можуть бути працевлаштовані;

- режим роботи, умови праці;

- вимоги до кандидата;

- стаж роботи (років) за відповідною професією (спеціальністю).

4. Актуальність зазначених у формі № 3-ПН вакансій уточнюється базовим центром зайнятості щонайменше двічі на місяць — під час особистої зустрічі з роботодавцем, телефоном або засобами електронного зв’язку

5. Є графа про вид звітності — первинна чи уточнювальна, що подається на заміну первинній. Так, з метою інформування про наявність попиту на робочу силу (вакансії) роботодавець подає форму № 3-ПН з позначкою «первинна», а за потреби уточнити характеристики вакансії (умови праці, розмір заробітної плати, вимоги до претендента тощо) — з позначкою «уточнювальна». Встановлено й обмеження — у звіті з позначкою «уточнювальна» не можна змінювати дані щодо кількості вакансій та назви професії (посади).

Чернігівський ОЦЗ

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода