back

Геннадій Зубко: До 2025-го в 40% будинків має відбутися термомодернізація

07-03-2017 11:11

– До 2025 року в 40% будинків має відбутися термомодернізація. Сьогодні в середньому один квадратний метр будинку споживає 180 КВт щороку. Ставимо за мету витрачати 60-80 КВт, – наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко в інтерв’ю «Громадському радіо».

За його словами, 2017-й повинен бути ключовим для встановлення 100% будинкового обліку.

– Облік дає не зменшення споживання, а справедливо нараховує енергію, що споживають громадяни. Тому водночас ми закликаємо, що першим кроком домогосподарство має встановити індивідуальний тепловий пункт, зауважив Геннадій Зубко.

– Найбільший ефект починається з регулювання подачі тепла в будинок. Друге – утеплення місць загального користування. І утеплення безпосередньо – всередині. Наступними кроками роботи буде додаткове впровадження можливостей застосування відновлюваних джерел енергії, зазначив Віце-прем'єр-міністр.

На його думку, в центрі реформи енергоефективності має бути споживач.

– Сьогодні практично все законодавство ми об’єднали навколо інтересів споживача. Зокрема щодо можливості управління своїм майном, обирати через конкурс кращих постачальників послуг, залучати кошти і технічну підтримку, підкреслив Геннадій Зубко.

Він вважає важливим питанням врегулювання законом прав споживача з точки зору комерційного обліку.

– У центрі уваги має бути споживач, який повинен отримати бонус – зменшення споживання тепла. Споживач диктує умови на ринку, бо він платить. Аби ця ціна була справедливою, потрібно сформувати на ринку умови поведінки надавача послуг, наголосив Віце-прем'єр-міністр України.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода