back

У бібліотеці Короленка відкрилася виставка Ірини Василюк «Танок стрічки і полотна»

03-03-2017 15:27

У перший день весни в обласній науковій бібліотеці імені В.Г. Короленка відкрилася перша персональна виставка картин вишитих стрічками «Танок стрічки і полотна» ніжинської майстрині Ірини Василюк.

Вишивальниця родом з Вінниччини. Жінка за спеціальністю інженер-механік і після навчання в столиці за направленням приступила до роботи на ПАТ «Ніжинський механічний завод».  

У вільний час Ірина Василюк займається різними видами декоративно-прикладного мистецтва: вишивкою, макраме, лозоплетінням, робила фантазійні букети з цукерок та ляльки-мотанки.

Вишивка – це фантазія та свобода, адже роблячи перший стібок, відпускаєш уяву в політ. На виготовлення однієї такої картини йде майже тиждень та я постійно вдосконалююсь і не зупиняюсь на досягнутому, – розповідає майстриня.

В експозиції представлено 19 картин, вишитих атласними та шовковими стрічками. Виконані вони в жанрі пейзажу та натюрморту.

Привітати майстриню з дебютом та побажати творчого натхнення на виставку завітали місцеві вишивальниці та майстрині, голова чернігівського клубу творчої інтелігенції «Оберіг-Чернігів» Ольга Качановська, заслужений майстер народної творчості Тетяна Баженова та інші.

 

 
 

За матеріалами Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода