back

Регіональна комісія розпочала відбір пріоритетних спортивних об’єктів, що реконструюватимуться за кошт ДФРР

03-03-2017 13:46

Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР) цьогоріч готовий виділити на потреби Чернігівщини близько 112,6 мільйона гривень. З них не менш ніж по 10% необхідно розподілити на впровадження заходів з енергоефективності у навчальних та медичних закладах, стільки ж — на розвиток спортивної інфраструктури.

Про останнє детальніше говорили на засіданні регіональної комісії за участі першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича.

Такий порядок розгляду зумовлений тим, що оцінка проектів спортивної інфраструктури потребує обов’язкового погодження з профільним міністерством, а це займе деякий час.

Наразі до попереднього конкурсного відбору потрапили 18 об’єктів названого напряму. Загальна вартість робіт складатиме понад 62 мільйони гривень.

Про деякі з них, зокрема про стадіон зі штучним покриттям у Семенівці та спортивний комплекс у Мені, детальніше під час засідання розповіли замовники.

Читати також: Освітні заклади Менщини мають і тепло, і сучасну техніку — переконався Леонід Сахневич 

Протягом наступного тижня члени регіональної комісії вивчатимуть подані заявки та голосуватимуть за першочергові, на їх погляд, проекти.

Серед основних критеріїв відбору: територія охоплення вирішення проблеми та вплив проекту на її вирішення; інноваційність проекту та співфінансування з інших джерел (місцевий бюджет, спонсорські кошти).

Необхідно також врахувати умови фінансування об’єктів та повноту пакету документів.

За результатами голосування створять рейтинг, який і пропонується на розгляд Мінрегіону.

- Варто зауважити, що Міністерство самостійно аналізує кожен об’єкт. Інколи рейтинг суттєво змінюється. Цьогоріч на остаточний варіант списку можуть вплинути народні депутати, що увійшли до складу комісії відомства. Треба врахувати й те, що впроваджується новий напрям серед класифікації об’єктів – «Нова школа». Цілком ймовірно, що саме на ньому зосередять увагу,  — наголосив Леонід Сахневич.

Додатковий конкурс оголошувався і на проекти з поліпшення засад надання адміністративних послуг. Однак, заявок на створення ЦНАПів в області не надійшло.

Варто зауважити, що прийом пропозицій завершився у листопаді минулого року. Їх розгляд було відтерміновано через внесення змін до Бюджетного кодексу.

Читати також: В області реалізовано 75 проектів за фінансування з Державного фонду регіонального розвитку 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

 

 

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода